Hirdetés

Egy felmérés szerint világszerte már 3 milliárd ember játszik videojátékokkal

|

Ennek legnagyobb része a mobilt részesíti előnyben, míg a konzolos játékosok meglehetősen kis hányadát teszik ki a tekintélyes számnak.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedekben nem csak a videojátékok megítélése változott meg gyökeresen, de azon emberek száma is drasztikus növekedésnek indult, akik játszanak velük. A DFC Intelligence egy felmérésben most utánajárt, hogy az emberiség hány százaléka lehet valamilyen formában játékos, az eredmény pedig igen meglepő.

Hirdetés

A kutatás szerint a földön élő 8 milliárd ember nagyjából 40 százaléka, egészen pontosan 3,1 milliárd ember játszik valamilyen videojátékkal.

Ez a kiugró szám nagy mértékben köszönhető az okostelefonok elterjedésének; nem csoda tehát, hogy kutatás szerint a játékosok fele kizárólag mobilon veti bele magát a virtuális kalandokba.

A videojáték fogyasztók 48 százaléka, azaz 1,5 milliárd ember gazdagítja a PC-s platform felhasználóit, azonban fontos megjegyezni, hogy itt van átfedés a mobilos és konzolos játékosokkal is. A kizárólag konzolokon játszók alapvetően nincsenek sokan, mindössze 8 százalékát teszik ki a nagy egésznek, azonban ők költik fejenként a legtöbbet játékokra.

A kutatás arra is kitér, hogy a világ mely részein játszanak a legtöbbet, ebben pedig nem meglepő módon Ázsia vezet; itt 1,42 milliárd felhasználót mértek, ezt követi Európa 668 millió fővel, majd Latin-Amerika 383 millióval. Érdekes módon Észak-Amerika leszorult a dobogóról a maga 261 millió fős játékosbázisával. Ezen a grafikonon jól látható ugyanez százalékos arányban kifejezve:

Ahogy egyre több generáció nő fel abban a tudatban, hogy videojátékot játszani egy teljesen természetes elfoglaltság, valószínűleg úgy fog egyre jobban növekedni a videojátékosok aránya világszerte, de az biztos, hogy a régen szubkultúrának, vagy gyerekes elfoglaltságnak bélyegzett jelenség mára komoly tényező lett.

Platformok: Android Google Stadia iOS Nintendo 3DS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 PlayStation Vita Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)