Hirdetés

Egy floridai látványosság üzemeltetői is beperelték az Epic Gamest

|

A Coral Castle fenntartói szerint a Fortnite legújabb szezonjában látható kastélyt egy az egyben a floridai nevezetességről másolták - engedély nélkül.

Hirdetés

Az Epic Games ügyvédi gárdája valószínűleg nem mostanában indul hosszú nyaralásokra, ugyanis jelenleg olyan, nem kimondottan aprócska cégekkel kell felvenniük a harcot a bíróságon, mint a Google és az Apple. A jelenleg zajló, valószínűleg komoly jelentőséggel bíró eseményekről korábban itt írtunk, de a lényeg az, hogy a per kimenetele nagyban befolyásolhatja a videojátékpiacot és a fejlesztők életét. Az Epic Gamesnek azonban most újabb perrel kell szembenéznie, noha ez jóval csekélyebb horderejű.

Hirdetés

A Floridában található Coral Castle Museum nem messze terül el Miamitól, és a környék egyik jelentős látványosságának minősül. A várromra emlékeztető építmény tulajdonosai most perbe fogták az Epic Games-t, mert a Season 3 vizes frissítéseivel bemutatott egy új helyszínt, mely szintén Coral Castle névre hallgat és valamelyest hasonlít is a floridai múzeumra. 

A vádirat szerint az Epic szándékosan sértette meg a Coral Castle Museum jogait, és engedély nélkül használta fel azt a Fortnite-ban pénzszerzés céljából. A tulajdonosok ezért bíróságon keresztül szeretnék elérni, hogy a fejlesztők távolítsák el a helyszínt a játékból, valamint fizessenek kártérítést, amiért megsértették a védjegytörvényt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)