Hirdetés

Egy fórumozó magát a Ubisoft egyik dolgozójának kiadva fenyegette a Splinter Cell: Blacklist játékosait

|

A játék hivatalos fórumának tetején egy olyan poszt állt, ami egy meggyőző fenyegetést tartalmazott a Blacklist szervereire érkezett panaszok miatt.

Hirdetés

A Splinter Cell a Ubisoft egyik sok ideje pihenő szériája, melynek rajongói jobb híján a Blacklist többjátékos módját pörgetik. A gond ezzel csak az, hogy a szerverek nem működnek rendesen, és a kiadó látszólag nem akar foglalkozni ezzel a problémával.

Itt jön be a képbe egy feldühödött rajongó, aki úgy döntött, hogy megvicceli a Ubisoft stábját és a Blacklist közösségét. Felment a játék hivatalos fórumára, és ott egy Ubisoft dolgozó nevét viselve kirakott egy hosszas posztot, amiben tiltással fenyegette a Blacklist szervereire panaszkodó játékosokat.

Hirdetés

A posztban a következő volt olvasható:

"Helló, Splinter Cell Blacklist rajongók.

Tudomásomra jutott, hogy sokatok küldött panaszokat a Ubisoft Támogatási Központjába, amiért problémákkal kerültetek szembe a játék szolgáltatásaihoz való csatlakozáskor.

Biztosíthatlak benneteket, hogy tudunk a hibáról. Ugyanakkor a játék korára és a viszonylag inaktív játékostáborra való tekintettel a fejlesztők úgy döntöttek, hogy nem fognak több erőforrást fordítani a hiba kijavítására.

Kérlek benneteket, hogy tartózkodjatok a további, ezzel kapcsolatos kérelmek beküldésétől. Nekem és a csapatomnak semmi beleszólásunk nincs a csapat döntéseibe, és azzal, hogy piszkáljátok a támogatást jól ismert, meg nem oldott problémák bejelentésével, erőforrásokat vesztek el a megoldható problémák kezelése elől.

Mindenki, aki beküld egy jelentést ezzel a problémával kapcsolatban, innentől egy 7 napos tiltásban részesül majd, aminek következtében nem fogtok tudni vásárolni a Ubisoft üzletben, bejelentkezni a Ubisoft weboldalaira, vagy játszani valamit a Ubisoft Connect kliensen keresztül. Offline játékra még így is lesz lehetőségetek. A támogatási osztály nem fogja tudni levenni ezeket a tiltásokat, így ezt ne is kérjétek.

A további kihágásokért végleges tiltás jár majd.

Ezzel együtt mindenki, aki megpróbálja a Ubisoft Connect korábbi verzióit vagy a Uplay keretprogramot használni a probléma megkerülésére, szintén tiltásban részesül majd. A Ubisoft Connect korábbi verziói nem biztonságosak, így további használatuk kockázatot jelenthet a Ubisoft fiókokra, és a Ubisoft egészére nézve.

Köszönjük a megértéseteket az üggyel kapcsolatban."

Hamar kiderült, hogy ezt valójában nem a Ubisoft egyik dolgozója írta, de néhány órán át a közösség elhitte, hogy a kiadó gyakorlatilag megfenyegette őket, amiért panaszkodtak a szolgáltatásukra. A cég kitiltotta a felhasználót, a kommentet pedig törölte.

Bár előfordulnak problémák az AAA játékkiadók körül, egy ilyen fenyegetést nem érdemes komolyan venni. Nagyon kevesen merik meglépni, hogy fenyegetőzzenek a panaszokra válaszul, és az Activision Blizzard balhéja közepette biztos, hogy mindenki nagyon óvatos azzal kapcsolatban, mit és hogyan kommunikál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)