Hirdetés

Egy független stúdió szerint a Kalasnyikov ellopta a fegyvermodelljüket, majd eladta egy másik játéknak

|

Csúnya ügybe keveredett a Ward B csapata, és nincs is reményük arra, hogy jogi úton szerezzenek érvényt az igazuknak.

Hirdetés

A Kalasnyikov konszern tavaly mutatta be népszerű sörétes puskája, az MP-155 futurisztikus változatát, az MP-155 Ultimát, melyhez a gyár leírása szerint a videójátékok világa nyújtotta az inspirációt.

Egy kis független stúdió, a Ward B azonban most azt állítja, hogy az ihlet valójában az ő készülő játékuk, az Ocaeanic egyik koncepciójából származott, amit egy közreműködőn keresztül a Kalasnyikov nem csak ellopott, de később el is adott az Escape from Tarkov fejlesztőinek.

Hirdetés

A kérdéses fegyvert még 2019-ben prezentálta a csapat egy sorozat részeként, amellyel befektetőket kerestek az azóta is külső finanszírozás nélkül készülő projekthez. A Ward B-nél EPM28 Mastodon néven fut a mutatós sörétes, és az alábbi képeken jól látható, hogy valóban közeli hasonlóságot mutat a Kalasnyikov által piacra dobott modellhez:

A Ward B vezetője, Marcellino Sauceda az amerikai IGN tényfeltáró cikkében elmondta, hogy még 2020 elején kereste meg őket egy Maxim Kuzin nevű összekötő, azzal az ajánlattal, hogy a Kalasnyikov némi pénzért licencelné a terveket egy igazi fegyverhez, melyen a csapat logója is megjelenne. A fejlesztők boldogan kötélnek álltak, ám a szerződések végül sosem érkeztek meg, a Kalasnyikov tavaly nyári bejelentésekor pedig megdöbbenve szembesültek azzal, hogy az MP-155 ultima a Mastodon koppintása lehet.

Sauceda ezt nem csak a két dizájn részleteinek összehasonlításával tudja bizonyítani, de birtokába jutottak olyan fényképek és beszélgetések, melyek arra utalnak, hogy az összekötő a hátuk mögött megpróbálta közvetlenül a koncepció elkészítőjétől megvásárolni az ő tulajdonukat képező terveket, majd mikor ezzel kudarcot vallott, egy másik alkotót bízott meg, hogy rajzolja újra dizájnt, amit aztán el is küldtek a Kalasnyikovnak.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az összekötő és a Kalasnyikov egyaránt tagadják a lopás tényét, a Ward B pedig nem is próbál jogi elégtételt venni, mivel ehhez jelen kellene lennie Oroszországban, amire nem futja a csapat forrásaiból. Ezért aztán abban az ügyben sem tehetnek semmit, hogy a Kalasnyikov konszern eladta a formaterv használati jogát a Battlestar Gamesnek, így a Ward B koncepciója néhány hónapja már az Escape from Tarkovban is felbukkant.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)