Hirdetés

Egy indie fejlesztő szerint a Marvel tőle nyúlta a Doctor Strange 2 egyik jelenetét

|

Stephen Ddungu úgy véli, hogy a filmesek lemásolták a munkáját.

Hirdetés

Talán akkora bankot nem fog robbantani, mint ahogyan tette azt a Pókember: Nincs hazaút tavaly, de a Sam Raimi által rendezett Doctor Strange az őrület multiverzumában is szépen teljesít, világszinten már több mint 700 millió dollár bevételnél jár, és a vélemények is inkább a pozitív irányba billennek. A filmen kifejezetten érezhető Raimi stílusa, és több olyan jelenet is van, amit csodálattal fogadott a közönség, ezek egyikével kapcsolatban azonban felmerült egy plagizálási probléma. SPOILERESEN folytatjuk, így ha nem láttad még a Doctor Strange folytatását, akkor ne olvass tovább!

Hirdetés

Amikor a 616-os Földön élő "eredeti" Doctor Strange összecsap a Setét Könyv által megrontott Strange-dzsel, párbajuk hangjegyek változatos felhasználásával zajlik. Egy indie fejlesztő, Stephen Ddungu úgy véli, hogy ebben a jelenetben a Disney és a Marvel az ő egyik korábbi munkáját másolta le. Ddungu a Sword of Symphony című zenés JRPG-jéről beszél, amelyben izzó hangjegyeket varázsolhatunk a levegőbe és küldhetjük őket az ellenség felé. Aki látta a filmet, az tisztában van vele, hogy Doctor Strange éppen ezt teszi, ezért nem meglepő, hogy a fejlesztő követői kiemelték a kettő közötti hasonlóságokat és azt sugallták, hogy a Disney-nél tisztában voltak a játékkal. 

Különböző források, akik dolgoztak a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmen jelezték, hogy a harcjelenetet csak tavaly év végén, a film kiterjedt utóforgatásainak részeként adták hozzá. Az említett utóforgatásokra pedig legalább három hónappal azután került sor, hogy a Sword of Symphony vírusként terjedt az interneten és sok dicséretet kapott a koncepciója miatt, ezáltal Ddungu úgy gondolja, hogy nagyon valószínű a másolás ténye. 

Egyelőre a Disney és a Marvel sem kommentálta a dolgot.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)