Hirdetés

Egy játék, amely segít diagnosztizálni az Alzheimer-kórt

|

A gyógyászatban használnának egy autós játékot, ami több betegség korai tüneteit is segíthet felismerni.

Hirdetés

A Giant Pfizer Inc. nevű gyógyszergyártó cég együtt dolgozik az Akili Interactive Labs játékfejlesztőivel, hogy egy olyan játékszoftvert készítsenek, mellyel korán felismerhető az Alzheimer idős korban. Első körben 100 egészséges, idős ember kezébe adják a betegeknek szánt programot, kiértékelik, majd ha érdemi adatokat kapnak a tesztelés során, jöhet az éles bevetés.

A játék címe Project: EVO, ami iPhone és iPad készülékeken fut. A játékosnak egy autót kell vezetnie benne és közben ki kell lőnie az útmenti jelzéseket. Ezzel szeretnék az alany figyelmét megosztani, miközben felmérik, hogy az mennyire képes megbirkózni a zavaró elemekkel.

Ez az első eset, hogy egy gyógyszergyártó a videojátékok világában keres alternatív megoldást, és ha a módszer bejön, később felhasználhatják az ADHD, az autizmus, és a depresszió korai diagnosztizálásához is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)