Hirdetés

Egy kisebb vagyont kaszinózott el a Twitch sztárja

|

Nem sokkal azután, hogy xQc egy streamben mesélt róla, mennyit vesztett szerencsejátékon, az édesapja is aggódva hívta fel.

Hirdetés

Ha egy mondatban hangzik el a Twitch és a botrány szó, arról valószínűleg sokan asszociálnak bizonyos lengén öltözött streamerekre, de tavaly nem csak ez a téma osztotta meg az oldal nézőit és tartalomgyártói. Éles kritikát váltottak ki például a szerencsejátékot bemutató, esetleg népszerűsítő közvetítések is, ennek kapcsán sokan támadták Félix Lengyelt, a profi Overwatch-játékosból streamerré avanzsált tartalomgyártót, aki sok időt töltött online kaszinózással (általában kriptovalutákban megadva a tétet). Amint nemrég kiderült, a rosszalló kommenteknél sokkal nagyobb veszteség is érte a streamert a szerencsejáték miatt.

A Twtich egyik legnépszerűbb csatornáját üzemeltető Lengyel nemrég egy személyes beszélgetésre Pokimane vendége volt, aki felhozta a szerencsejáték problémáját, némileg kérdőre vonva xQc-t, hogy nem érzi-e problémásnak az online kaszinók népszerűsítését.

Hirdetés

A diskurzus közben Pokimane felvetette annak a lehetőségét, hogy Lengyel csak azért élvezi a szerencsejátékot, mert a közvetítések közben a közönségével osztozik az élményen, amire a streamer elég sokkoló választ adott.

"Persze, én ráfüggtem. Minden nap játszom szerencsejátékokkal. Ebben a hónapban kétmillió [dollárt] veszítettem. 1,85 milliót veszítettem ebben a hónapban."

Pokimane erre nem igazán reagál érdemben, némi kínos nevetés után visszatereli a témát arra, hogy xQc-nek akkor is el kéne ismernie, hogy a szerencsejáték rossz, ha maga minden nap játszik. Úgy tűnik, Lengyel családja viszont nem tudott ilyen gyorsan napirendre térni a mindössze  26 éves srác veszteségei fölött. Néhány nappal később egy közvetítése alatt az édesapja hívta fel a streamert, aki aggódva kérdezte fiát az elveszített összegről, amiről több cikk is beszámolt.

"Vesztettem egy kis pénzt. És?"

- kérdezett vissza xQc, miközben próbálta bagatellizálni a problémát. Ugyan a telefonhívás végére abban maradtak az édesapjával, hogy legközelebb igyekeznek egymás közt megbeszélni a problémákat, ahelyett, hogy "bulvárlapok" cikkeiből tájékozódna az idősebb Lengyel, így is érezhető volt, hogy az apa nem volt olyan nyugodt, mint a fia.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Nem egyszerű egyébként felmérni, hogy xQc mennyit veszíthetett valójában az online szerencsejátékon, hiszen a virtuális kaszinók sok pénzzel támogatták is a Twitch sztárjának streamjeit, így nem feltétlenül a saját pénzét tette kockára minden esetben. Ezzel együtt tényleg aggasztó, hogy milyen hatása lehet mind annak, hogy Lengyel népszerűsíti a szerencsejátékot, mind saját függőségének, hiába állítja, hogy megengedheti magának még az ilyen kolosszálisnak tűnő veszteségeket is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)