Hirdetés

Egy gamer annyi gamerscore-t gyűjtött egy hónap alatt, amennyit más évek során sem tud

|

Elképesztő rekordot állított fel egy könyvelő, sokan tíz évnyi játékkal a hátuk mögött sem tartanak ott, ahol ő.

Hirdetés

Jómagam 2008 óta játszom Xboxon és mostanáig 148736 gamerscore-t szedtem össze, ami ugyan nem szenzációs eredmény, de azért alapvetően kevésnek sem mondanám. Ám amikor azzal szembesültem, hogy egy neve elhallgatását kérő, és ezért a Kotakunak Sarah-ként nyilatkozó könyvelő egyetlen hónap alatt majdnem odáig jutott, ahova nekem százhússzor annyi idő alatt sikerült, úgy éreztem, mintha kifordult volna sarkaiból a világ. Fontos persze azt is hozzátenni, hogy Sarah és én már abban is különbözünk, hogy míg számára kulcsfontosságú minden egyes achievement és trófea (ebben a generációban már inkább PS4-en játszik amúgy) megszerzése, én nem vagyok hajlandó erre pazarolni az időmet.

Hirdetés

Sarah olyannyira megszállottja a virtuális kitüntetéseknek, hogy amikor 2006-ban rátette a kezét a Gears of Warra, órák százait ölte a multiba, hogy meglegyen a tízezredik ölés után járó, mindössze 50 gamerscore-t érő achievement. Ezzel amúgy nincs egyedül, az xboxachievements.com oldalon tagja a Gamerscore League nevű csoportnak, amely hasonlóképp gondolkodó játékosokból áll. Ez a társaság már nem először hirdetett páros versenyt, melynek lényege, hogy amelyik duó az adott hónap végéig a legnagyobb mértékben tudja növelni gamerscore-jai mennyiségét, az nyer.

Egy ilyen kihívásnak neki lehet menni erőből és ésszel is, Sarah az utóbbit választotta. Először is utánanézett, hogy melyek azok a játékok, amelyekkel a leghamarabb lehet végezni, és a listán szereplő legrövidebbel kezdve haladt módszeresen előre. Tekintve, hogy már egy nyúlfarknyi hosszúságú indie játékkal is ugyanannyi gamerscore-t (összesen 1000-et) érő achievementeket oldhatunk fel, mint teszem azt, bőven 100 óra feletti játékidőt kínáló The Witcher 3-mal, vagy Assassin's Creed Odyssey-vel, ennél jobb ötlete nem is lehetett volna Sarahnak.

Miután a verseny kezdete egybeesett a koronavírus-járvány miatti korlátozások bevezetésével, akár azt is hihetnénk, hogy Sarah egyik pillanatról a másikra tengernyi szabadidővel rendelkezett, ám miközben egyeseket valóban szabadságra küldtek (rosszabb esetben elbocsátottak), ő otthonról is ugyanazt a munkát végezte, mint korábban heti 40 órában a könyvelőirodában. Annyi történt csupán, hogy a lehető leghatékonyabban osztotta be az idejét, amit megspórolt a reggeli készülődéssel és az utazással, azt játékra tudta fordítani. És igaz, nem járt el otthonról társasági életet élni, de a többi versenyzőnek sem volt rá módja a korlátozások miatt.

Sarah hétköznaponként 6 órát, hétvégén ennek a dupláját fordította játékokra, s bár csak a verseny vége felé vette át a vezetést, utóbb nyugodtan kijelenthetjük, hogy a terve csodásan bevált. Rábukkant a nem túl ismert Ratalaika kiadó játékaira, amelyekkel átlagosan egy óra alatt végezhetett. Mintegy 60 ilyen rövid kis szösszenetből sajtolt ki egyenként 1000 gamerscore-t. De hogy ne csak indie-kből álljon össze a lista, röpke 9,5 óra alatt kimaxolta Dark Soulst is. (Nekem tuti nem menne ilyen gyorsan, meg is emelem kalapom.) Az utolsó 24 órában szenzációs hajrával megdöntötte a személyes rekordját: 29000 gamerscore-t szedett össze. A társa sem tétlenkedett időközben, ő 84000-ig jutott, így párosuk összesen 70000 pontot vert rá a második helyen végzett csapatra.

Ti hány gamerscore-nál tartotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)