Hirdetés

Egy ötödikes fiú is jól járt a GameStop részvények körüli kavarodással

|

Két éve ajándékba kapta a részvényeket, most majdnem egymillió forintot keresett rajtuk.

Hirdetés

Viszonylag kevés 7-8 éves gyermek mondaná azt, hogy részvényeknek örülne, és Jaydyn Carr is egy Xboxot szeretett volna inkább, de az események különös alakulása okán végül így járt jobban. Örült azért ennek is, és bár az elmúlt években néha megnézte, hogy áll, de nem mélyült el a tőzsdézés világában.

Bizonyára most, 10 évesen sem érti jobban annak működését, viszont a redditezők kavarása miatt rengeteget keresett azon a 60 dollár értékű GameStop részvényen, amit 2019-ben kapott ajándékba.

Hirdetés

A San Antonióban élő ötödikes fiú anyukája aktív befektető, és szerda reggel érkezett mobiljára értesítés arról, hogy a GameStop részvények árfolyama az egekbe szökött, 350 dollárnál jár, és erősen hullámzik. Gyorsan átment házit író gyermekéhez, aki hamar megértette, hogy jobban jár, ha azonnal elengedi a részvényeket.

Ami korábban 60 dollárt ért, az most 3200-at, ami forintba átszámolva kb. 950 ezer, és abból bizony jó sok Xbox kijön. Jaydyn viszont hosszútávra tervez: ennek egy részéből, 1000 dollárból Microsoft és Roblox részvényeket szeretne venni, a maradék 2000-et pedig félreteszi későbbre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)