Hirdetés

Egy PS4-ért ölték meg a volt profi játékost

|

Újabb tragédia történt Amerikában. Danny John Zeitz-t egy PS4-ért lőtte le egy 16 éves lány.

Hirdetés

Rengeteg borzalmas dolog történik a világban, de a legtöbbjüknek szerencsére semmi köze sincs a játékvilághoz. A videojátékok megítélése és káros hatása így is éppen elég felkapott téma, de amikor egy olyan tragédia történik, ami valamilyen formában összekapcsolható a játékokkal, az tovább rontja a helyzetet.

Daniel John Zeitz, akit a Gears of Warban csak Phobos néven ismertek tegnap életét vesztette. A Georgia-i rendőrség beszámolója szerint a volt profi játékost a PlayStation 4 konzoljáért lőtte le egy 16 éves lány.

Zeitz az interneten árulta a konzolt és a potenciális vevőkkel a egy ház parkolójában találkozott. A húszéves Nathaniel Vivian és a tizenhat éves barátnője megpróbálta ellopni tőle a konzolt, de amikor Zeitz ellenállt, a lány előkapott egy pisztolyt és mellkason lőtte őt. Az Atlanta Journal-Constitution beszámolója szerint mindez úgy történt, hogy a pár 16 hónapos kisbabája közben a kocsiban volt.

Az egyetlen szerencse - ha lehet egy ilyen tragédia kapcsán egyáltalán szerencséről beszélni -, hogy a lány lövése Vivian kezét is megsebesítette és amikor elmentek a kórházba, hogy kezeltessék a sérülést, azonnal letartóztatták őket.  A The Huffington Post úgy értesült, hogy annak ellenére, hogy a lány csak 16 éves, mégis felnőttként indítanak ellene eljárást.

Ez az egész ugyan tőlünk nagyon messze történt és elszigetelt esetről van szó, de azért a tanulságot vonjuk le. Az internetes cserebere nagyon kényelmes módja, hogy túladjunk a nemkívánatos javainkon, de ugyanakkor veszélyes, ezért érdemes nagyon körültekintőnek lenni és minél forgalmasabb helyen találkozni. 

Őszinte részvétünk Zeitz családjának és barátainak. Ha segíteni szeretnétek őket, akkor azt a GoFundMe oldalon megtehetitek, ugyanis a család gyűjtést szervezett Daniel temetésére. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)