Hirdetés

Egy rajongó készítette el a Red Hot Chili Peppers játékot, amire két évtizede várunk

|

A Red Hot Chili Peppers tagjait irányítva élhetjük át egy legendás videoklipjük jeleneteit, amiben a banda zenészei is egy játék szereplőivé változtak.

Hirdetés

Nem lepődnénk meg, ha új lemezük kapcsán a Red Hot Chili Peppers tagjai több másik zenészhez hasonlóan megjelennének a Fortnite rengeteg vendégszereplője között, de egy rajongónak köszönhetően addig is játszhatunk velük egy játékban. Erre ráadásul már 1999. óta vár a fanok egy része.

Az ezredforduló előtt megjelent albumuk, a Californication címadó dalához ugyanis egy olyan videoklipet készített a zenekar, amiben amellett, hogy ők játszották el a dalt, egy soha nem létezett videojátékot láthattunk. Ebben a banda tagjait irányíthatta a képzeletbeli játékos különböző extrém szituációkban, például a hegyekben, majd a Golden Gate hídon snowboardozva, egy szitakötő hátán repülve, vagy épp a víz alatt, cápák között úszva.

Hirdetés

Sokan szerették volna, hogy ez a Red Hot Chili Peppers játék tényleg elkészüjön, mi is írtunk róla még 2016-ban, mekkora kihagyott ziccer volt a Californication tényleges elkészítésének elmaradása. De a kritikus tömeget ahhoz nem érte el a támogatók száma, hogy a jogtulajdonosok közül valakinek tényleg megforduljon a fejében, hogy megvalósítsa a projektet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egy feltörekvő játékfejlesztő, Miquel Camps Orteza úgy döntött, saját kezébe veszi az ügyet és összeütött egy játszható Californication játékot.

Az eredetileg két napos, gamejam-szerű fejlesztést kibővítette, és hét, egyedi mechanikákkal bíró pályát is összeállított a Windowsra és macOS-re is letölthető játékban. Ugyan nagyon is érthető szerzői jogi okokból az eredeti Red Hot Chili Peppers-dalt nem tehette bele, olyan gombokat beépített a programba, amik a YouTube-ról indítják el a Californicationt, vagy annak feldolgozásai közül egyet. És ugyan a játék mai szemmel már nem sok mindenkit fog levenni a lábáról, azoknak mókás élményt nyújthat, akik a klip eredeti kiadásakor sóvárogtak az RHCP játék után.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)