Hirdetés

Egy streamerpárt az egyik Call of Duty Warzone meccs közben raboltak ki fegyveresek

|

A kamera mindent rögzített, így a stream nézői élőben láthatták az eseményeket.

Hirdetés

Azt hihetnénk külső szemmel, hogy a streamelés csak játék és mese, pedig a lelkiismeretes tartalomgyártók komoly energiákat fektetnek abba, hogy értéket adjanak át a követőiknek. Tevékenységük ráadásul nem is éppen veszélytelen, és most nem az áramszünetre vagy az egészségtelen életmódra gondolunk (pedig utóbbit sem szabad félvállról venni).

Az évek során volt, akit egy földrengés sem tudott megakadályozni a streamelésben, előfordult olyan is, aki annyira beszélgetett, hogy véletlenül felgyújtotta magát és olyan szélsőséges esetek is megtörténtek, minthogy fegyveresek törtek rá egy videósra, akit a nézők mentettek meg.  

Hirdetés

A Rekord East jelentése szerint egy az utóbbihoz kísértetiesen hasonlító eset történt meg egy Dél-Afrikában élő Twitch-streamerrel, Sterna "MSBANDIIT" Lewisszal is, aki éppen a Call of Duty: Warzone egyik mérkőzésével volt elfoglalva a 4. szezon érkezését megünnepelendő, amikor három fegyveres betörő félbeszakította a mókát.

Amikor Lewis Warzone karaktere kinyit a játékban egy utánpótlás dobozt, jól látható, hogy a háta mögött felbukkan valaki, lerántja róla a headsetet, majd a földre nyomja. Ugyanez történik a mellette játszó férjével, Mario Engelbrechttel is, akit szintén a padlóra kényszerítenek. A házaspárt ezután megkötözték, és különféle tárgyakat vettek magukhoz. 

Életüket az egyik barátjuk, Jaco Viljoen mentette meg, aki szintén játékban volt, és miután aggódni kezdett az elcsendesedett pár miatt, úgy döntött, hogy átmegy hozzájuk, mivel nem laktak messze. Viljoen úgy érezte, hogy valami nagyon nincs rendben, ezért a birtok biztonsági őreinek segítségét kérve nekiálltak felkutatni a streamereket.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A házhoz érve beigazolódott a gyanúja, mivel idegen hangokat hallott, a tolvajok pedig a közeledő biztonsági őrök hallatán elmenekültek a helyszínről, a zsákmány nagy részét maguk mögött hagyva. Az ellopott vagyon maradékát néhány nappal később egy közeli mezőn találták meg. 

Ha a házaspár és Viljoen éppen nem online játszanak, akkor sokkal rosszabbul is alakulhatott volna a történet, de közvetetten a Call of Duty Warzone közösségének hála most megmenekültek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)