Hirdetés

Egy szülő 6 órát játszott a Robloxszal, törölte is a gyermeke fiókját

|

Vérgőzös Peppa malactól WC-s kukkolásig mindent talált az aggódó anyuka.

Hirdetés

Carolyn nem csak egy aggódó anyuka, hanem játékipari veterán is. Dolgozott a Bethesdának, a Ubisoftnak és a BioWare-nek is, így nem lehetne rásütni, hogy nem ért a műfajhoz. Valószínűleg pont azért nézett bele a Robloxba, mert igenis tudja, hogy mire számíthat a gyereke az online térben.

Carolyn egy kísérlet erejéig belépett a gyereke fiókjába, amivel elvileg csak gyerekeknek szóló tartalmakat lehetne elérni. Az anyukát nagy meglepetések várták a túloldalon.

Hirdetés

A Roblox egy hatalmas, játékosok által építgetett homokozó, amiben számtalan minijáték várja az érdeklődőket. A szülőkre hárul a felelősség, hogy megszabják a gyerekeik fiókjainak határait, és megadhassák, hogy milyen korosztályba tartozó tartalmakat láthasson az adott felhasználó.

Korábban ez egy viszonylag biztonságos védőháló volt, mivel ha csak a gyerekeknek szóló tartalmakat engedélyeztük az adott fióknak, akkor a Roblox csak egy gondosan átvizsgált játéklistához adott hozzáférést. Pár hónapja ez megváltozott.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A minijátékok fejlesztőire hárult a feladat, hogy kitöltsenek egy kérdőívet alkotásuk feltöltésekor, és a kérdőív végén automatikusan eldől, hogy az adott tartalom minden korosztálynak megfelelő-e, vagy sem. Ez nyilván oda vezetett, hogy rengetegen kijátsszák a kérdőívet a nagyobb elérés reményében.

Így fordulhatott elő, hogy Carolyn a gyerekeknek szóló tartalmakra szűkített fiókjával beléphetett egy "WC-játékba", ahol a karakterek nyílt fülkékben ülnek le dolgukat végezni, letolt nadrággal. Ezt mindenki nézheti, ráadásul a mosdóban használt animációkat egészen más dolgokra is használják az arra járók, mint illene.

A WC-s játszás csak a jéghegy csúcsa: van itt Peppa malacos öldöklés, horrorjátékok, vállalhatatlan szerepjátszás és rengeteg vér. Carolynnak a 6 órás kutakodás elég volt ahhoz, hogy törölje a gyerek fiókját.

Mivel a gyerekek adják a Roblox játékostáborának nagy részét, így egy picit még érthető is, hogy a Roblox fejlesztői el akarják kerülni a kizárást adott korosztályok látóteréből. Ettől függetlenül az egész helyzet katasztrofális, amit részben a platform mérete, részben a Roblox üzemeltetőinek új megoldásai okoz. A cég kénytelen lesz lépni valamit, mert előbb-utóbb nagyobb problémákhoz is vezethet ez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)