Hirdetés

Egy tévéshow, amiben online trollokat szembesítenek

|

Svédországban van egy tévéműsor, amiben az interneten garázdálkodó, másokat zaklató és fenyegető embereket keresik fel és szembesítik őket a tetteikkel.

Hirdetés

Körülbelül száz olyan, a magyar tévécsatornákon pörgő műsort tudok mondani, ami helyett ezt sokkal szívesebben nézném. Gondolom nem vagyok egyedül. 

A Trolljägarna (vagyis Trollvadász) című show-t egy Robert Aschberg nevű oknyomozó riporter vezeti és az adásokban olyan embereket keres fel az otthonukban vagy a munkahelyükben, akik az interneten másokat zaklatnak és fenyegetnek.

Nemrégiben a CBC is foglalkozott a műsorral és csináltak egy interjút Aschberggel, amiben a műsorvezető elmondta, hogy nem olyan emberekre mennek rá, akik csak viccelődnek az interneten. "Igazi gyűlöletről van szó" - mondta. 

- magyarázta Aschberg. 

Érdemes meghallgatni az egész interjút, több oldalról is megvizsgálják a témát és megszólal benne Adrian Chen is, aki IT újságíróként foglalkozott már a műsorral és annak etikai oldalával. Szintén nagyon jó cikk, ajánlom mindenkinek, akit mélységeiben is érdekel a téma.

Az internetes zaklatás, a cyberbullying (vagy hívjátok, ahogy akarjátok, csak ne kiber megfélemlítésnek) egyre nagyobb problémát jelent, egyre több ember életét keseríti meg és ugyan az igazságszolgáltatás nagyon igyekszik, meglehetősen lassan haladunk a megoldás felé. Véleményes, hogy egy ilyen műsor jelentheti-e a megoldást, de mindenesetre érdekes, ahogy pár újságíró, törvényen kívüli igazságosztóként a saját kezébe vette a dolgokat. 

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)