Hirdetés

Egy videós kiderítette, hogy vannak most a Half-Life 2 arcmodelljei

|

Ha az utcán találkoznánk velük, akkor is ráncolnánk a szemöldökünket, azon gondolkodva, honnan olyan ismerősek.

Hirdetés

Mostanra az talán már senkinek sem titok, hogy a Half-Life 2-höz a Valve valódi emberek arcát használta fel, amikor eljött az ideje a 3D-s modellek megalkotásának. Ezek az arcok azóta közismertek, és modprojektek középpontjai lettek, így egy videós, Richter Overtime utánajárt, hogy mi is a helyzet az arcok tulajdonosaival.

Jamil Higleyt például mindenki ismeri, hiszen ő volt Alyx, sok tinédzser kocka első szerelme. Rajta kívül voltak azonban még páran, akik nevüket és küllemüket adták a lövöldéhez.

Hirdetés

Ott van például Grigori atya, a shotgunt lóbáló szerzetes, akivel Gordon Ravenholmban találkozik. Őt Daniel Dociu alakította, aki egyébként a Guild Wars és Guild Wars 2 helyszíneit tervezte. Dociu azért vállalta el annak idején a szerepet, mert a fia, Horia Dociu a Half-Life 2 helyszínein dolgozott akkor.

Míg rengeteg mellékszereplőt a Valve alkalmazotairól mintáztak, addig például Male_03-ét (a karakterét, aki tartja nekünk az ajtót, ahogy a tető felé menekülünk a Combine elől) egy zenei producer, DJ Larry Heard szolgáltatta. Sajnos az már nem derült ki, hogy ő hogy került a Half-Life 2 fejlesztőinek közelébe.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Overtime-nak komoly nehézségei voltak néhány szereplővel, és a Male_07 is köztük volt. A Gordon Frohman néven elkeresztelt karakter színésze Michael Smith néven került bejegyzésre a játék stáblistájában, így nem volt egyszerű megtalálni őt. Az anyag leforgatása után azért a videós még egyszer nekiugrott a nyomozásnak, és ezúttal sikerrel járt: az emberünk épp jópénzt keres repülők hegesztésével.

A legbizarabb esetet Overtime egy korábbi anyagban tárta fel. Kiderült ugyanis, hogy az egyik hulla, a corpse01 modell arcát egy ténylegesen halott személyről mintázták, amit egy orvosi tankönyvből húztak elő az alkotók. Nem kicsit borzongató egy valódi hullát látni a videojátékainkban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)