Hirdetés

Egyes bandák száguldó teherautókról lopkodják le a PlayStation 5-öket

|

Az elkövetők egészen hajmeresztő mutatványokra képesek a Sony új konzoljaiért és egyéb, nagy értékű cuccokért.

Hirdetés

Nem éppen ideális körülmények között zajlott le a generációváltás, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a megjelenéskor csak korlátozott számban volt elérhető a PlayStation 5 és az Xbox Series X. A helyzeten az sem igazán segített, hogy akadtak olyanok, akik felvásároltak egy csomó konzolt, hogy aztán túlárazva eladják azokat, és a jelek szerint lehetett még egy oka a komoly fejfájást okozó készlethiánynak.

A The Times beszámolója szerint ugyanis az elmúlt hónapokban többször is előfordult, hogy fosztogatók tévéket, cigarettákat, kozmetikumokat, mobilokat és bizony PlayStation 5 konzolokat is zsákmányoltak az úgynevezett "the rollover" manőverrel.

Hirdetés

Ennek az a lényege, hogy a bandák több autót használva körbezárnak egy akár több mint 80 km/h-val haladó teherautót, amire átmászik az egyik elkövető, valamilyen eszközt használva betör a raktérbe, majd egész egyszerűen kidobálja a zsákmányt.

A lap információi szerint csak szeptemberben legalább 27 alkalommal használták ezt a módszert a bűnözők, az elmúlt hetekben pedig ismét megnövekedett a próbálkozások száma. Időközben a rendőrség már tájékoztatta is a szállítókat erről a taktikáról, de nem kizárt, hogy az elkövetők belsős információkhoz hozzájutva már előre tudják, hol kell lecsapniuk, így sajnos benne van a pakliban, hogy a jövőben még több hasonló eset fog történni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)