Hirdetés

Elhunyt a Bubsy the Bobcat alkotója, Mike Berlyn

|

A programozó, dizájner és író 73 éves korában hagyott itt bennünket.

Hirdetés

Mike Berlyn 1981-ben kezdte karrierjét a játékiparban az Oo-Toposszal, onnan pedig olyan helyekre ment tovább, mint az Accolade és az Infocom. Később társalapítója volt a Blank, Berlin & Co nevű stúdiónak, megalapított egy könyvkiadó céget, és még egy jazz bandát is felállított Hot Mustard névvel.

Azt mondani, hogy Berlynnek hosszú és tartalmas karrierje volt, egy nagyon finom megfogalmazás. A fejlesztő több tucat játékhoz adta a nevét, és megalkotta Bubsyt, a macskát.

Hirdetés

Bubsy a '90-es években született, amikor a játékipar cuki kis figurákkal akarta reprezentálni magát. Egy 2005-ös interjúban Berlyn a következőt nyilatkozta Bubsy történetéről:

"Már untam a kalandjátékokat, aztán belefutottam a Sonic the Hedgehogba, és azt mondtam magamban, hogy 'látok ebben valamit, ez tetszik'. Ezután napi 14 órában pörgettem a Sonicot egy héten keresztül. Lenyűgözött az egész. Innen jött aztán Bubsy."

Az első Bubsy játék 1993-ban jelent meg, és relatív pozitív fogadtatásban részesült. A folytatás már kevésbé volt izgalmas, de ahhoz Berlynnek nem is volt semmi köze. A Bubsy 3D-vel visszatért a figurához, de szerencsétlenségére pont akkor jelentek meg a játékkal, amikor a Super Mario 64 is befutott.

"Egyszer kellett csak ránéznem a Mario 64-re, és azonnal láttam, hogy bajban vagyunk."

Berlyn a '80-as évek közepén megalapította a Brainwave Creations című céget Rebecca Heinemannel, és későbbi feleségével, Muffy McClung Berlynnel. A halálhírt maga Rebecca hozta:

Mike Berlyn 72 éves volt. Nyugodjék békében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)