Hirdetés

Elhunyt a szexuális zaklatással vádolt Alec Holowka, a Night in the Woods fejlesztője

|

Testvére jelentette be a tragikus hírt, állítása szerint Holowka egész életében hangulat és személyiségzavarokkal küzdött, de nem részletezte, hogy mi történt.

Hirdetés

Alec Holowka, a kultikus Night in the Woods és még sok egyéb indie játék fejlesztője ma reggel elhunyt. A hírt testvére közölte Twitteren, aki azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy a fejlesztő mentális problémákkal küzdött. A tragikus eseményekhez az vezethetett, hogy a fejlesztőt érzelmi és szexuális zaklatással vádolta meg korábbi partnere, a szintén játékfejlesztő Zoe Quinn. Nincs konkrétan kimondva sehol, hogy önkezével vetett véget az életének Holowka, de sokak szerint erről lehet szó a történtek és a körülmények fényében.

Hirdetés

A múlt héten söpört végig a játékiparon több szexuális zaklatás híre is (újra), a bántalmazott nők egyike pedig Zoe Quinn volt, aki elárulta, hogy még évekkel korábban kerültek közeli kapcsolatba Holowkával, aki meghívta magához Kanadába, felajánlva, hogy segít neki játéka fejlesztésében és fizeti a hazaútját is. Quinn eredetileg 2 hetet maradt volna a fejlesztőnél, ő azonban állítólag ígéretét megszegve nem volt hajlandó a megvenni a korábban ígért repülőjegyet, ott tartózkodása alatt megpróbálta a külvilágtól elszeparálni, majd érzelmileg és szexuálisan is bántalmazta a lányt, akiért végül barátja utazott el és vitte haza. Miután a zaklatási vádak napvilágot láttak, Holowka fejlesztőcsapata bejelentette, hogy nélküle folytatják tovább, éppen készülő játékát pedig elkaszálták. Testvére, Eileen Mary Holowka a gyászhír mellett azt is elárulta, hogy testvére komoly mentális problémákkal küzdött. 

"Alec zaklatás áldozata volt, és egész életében hangulat és személyiségzavarokkal küzdött. Nem teszek úgy, mintha nem lett volna felelős azért a fájdalomért amit másoknak okozott, de mélyen belül ő csak egy olyan személy volt, aki törődést és kedvességet szeretet volna adni az embereknek. Eltelt egy időbe amíg rájött, hogy ezt hogyan kell."

Eileen szerint Holowka ráadásul az utóbbi időben lényegesen jobban is volt:

"Az elmúlt években terápiával és gyógyszeres kezeléssel Alec új emberré vált - ugyanaz az ember volt, de a sötét pillanatai nélkül. Nyugodt volt, boldog, pozitív és szeretetreméltó. Természetesen a változás egy lassú folyamat, és persze nem volt tökéletes, de keményen dolgozott egy jobb élet reményében."

Hozzátette, hogy köszöni akik Alec mellett voltak és segítettek neki, de sajnos a végére a fejlesztő már úgy érezte, hogy túl sokat veszített. 

Ha van a környezetetekben valaki, aki az öngyilkosság gondolatával küzd, akkor ebben a cikkben összeszedtük, hogy ti mit tudtok tenni érte, illetve rengeteg hasonló cikket találtok az Extra Life rovatban, ami a GameStar társadalmi felelősségvállalásként indított kezdeményezése.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)