Hirdetés

Elhunyt az ember, akinek a PlayStation-játékosok rengeteg kellemes percet köszönhetnek

|

Tohru Okada neve keveseknek lehet ismerős, de munkássága millióknak.

Hirdetés

73 éves korában, február 14-én szívelégtelenség következtében elhunyt Tohru Okada japán zeneszerző, akit a tavalyi év eleje óta kórházba ápoltak, de úgy tűnt, áprilisban újra színpadra állhat. Sajnos nem sikerült felépülnie.

Okada azzal írta be magát a játéktörténelembe, hogy neki köszönhető a PlayStation logó felbukkanásakor hallható hang a Sony konzoljain, illetve emellett a Crash Bandicoot néhány reklámjához és a Mobile Suit SD Gundamhez is írt zenéket.

Hirdetés

Nem ez a világ legnagyobb gondossággal, legtöbb energiabefektetéssel megalkotott hangja, de kétségtelenül fontos és jellegzetes, világszerte milliók kapják fel rá a fejüket. Okada egyébként a Moonriders nevű japán rockzenekarban volt billentyűs, ahol az a Keiichi Suzuki is játszott, aki az EarthBound (vagy ahogy Japánban ismerik, Mother) sorozat dalaiért felelt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)