Hirdetés

Elhunyt Bob Wakelin, akinek megannyi legendás borítót köszönhetünk

|

Olyan ikonikus játékok borítóit köszönhetjük neki, mint a Contra vagy Rainbow Islands.

Hirdetés

A név alapján elsőre talán nem ugrik be, kiről is van szó, de a munkáival biztosan találkoztatok, ha a hőskorban voltatok gamerek, vagy gyűjtitek a retro cuccokat.

Hirdetés

Bob Wakelin az Ocean kiadó munkatársa volt, és olyan játékok borítóit tervezte, mint a Contra, a Rainbow Islands, a The New Zealands Story, vagy épp a Mr. Nutz. De nemcsak NES, hanem C64, Atari, és Spectrum játékokhoz is készített illusztrációjat, így a Wizball, a Head Over Heels, a Hunchback és a Batman borítója is az ő keze munkáját dícséri.

Mivel abban az időben a megjelenés előtt nem voltak trailerek, gameplay videók meg ki tudja mennyi anyag a játékról, a legtöbben a borítóképek alapján választottak játékot (a piacon én is így túrtam a sárga kazikat anno). Wakelin elismerte, hogy a kiadók sokszor fordultak hozzá, ha javítani akartak az eladásokon:

Az Oceanös srácok bejöttek néha és szóltak, hogy ez vagy az a játék nem lesz kifejezetten jó, úgyhogy egy igazán ütős borítóra van szükség, hogy javítsunk az eladásokon. Azt hiszem bűnösnek kéne éreznem magam.

A rajongók Twitteren gyűjtötték össze kedvenc alkotásaikat:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)