Hirdetés

Elhunyt Brad McQuaid, az ember, akinek az MMO műfaj sokat köszönhet

|

Az MMO műfaját máig meghatározó játék, az EverQuest producere mindössze 51 éves volt.

Hirdetés

Brad McQuaid producerként és dizájnerként vett részt az EverQuestben, mely az első mai értelemben vett MMO játék volt, így munkájával egy teljes műfaj létrehozásában játszott szerepet. Fejlesztőcsapatának legújabb játéka, a Pantheon Twitter-oldalán adták közzé a hírt, hogy McQuaid 51 éves korában elhunyt. 

Hirdetés

A játékdizájner legendás alkotása, az EverQuest mai szemmel nézve már megmosolyogtató kinézettel és mechanikákkal rendelkezett, de a maga idejében egy úttörő játéknak számított, hiszen RPG elemein kívül egy teljes egészében multiplayerre építő játékmenetet kínált, sikerével pedig olyan játékok előtt nyitotta meg az utat, mint a World of Warcraft, az Elder Scrolls Online, a Star Wars: The Old Republic és még megannyi más MMO.

McQuaid részt vett az első mai értelemben vett raid megalkotásában is, melyek nélkül szinte el sem tudnánk képzelni ezt a műfajt. A Visionary Realms tovább folytatja a megkezdett munkálatok projektjükön, a Pantheonon, de ahogy azt a játék Twitterén is elmondták, csapatuk most szegényebb lett egy értékes taggal:

A műfaj rengeteg nagy fejlesztője és fejlesztőcsapata mély együttérzését fejezi ki McQuaid családjának, és hálával gondolnak vissza az 51 éves korában elhunyt dizájner mérföldkőnek számító munkájára.

Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)