Hirdetés

Elhunyt John Madden, akiről a Madden NFL a nevét kapta

|

Az edző-kommentátor 85 éves volt, és nem csak az EA játéksorozata tette legendássá.

Hirdetés

Az NFL, avagy a profi amerikaifutball-liga egyik legismertebb, legnagyobb elismerésnek örvendő alakja volt John Madden, aki edzőként és kommentátorként is legendássá vált. Több mint ötven éven át foglalkozott a sporttal, imádta és mindenkinél jobban értett hozzá, sokak számára volt példakép.

Amellett, hogy tíz szezonon keresztül irányította, illetve az 1977-es Super Bowl XI-en győzelemre vitte az Oakland Raiders csapatát (ami ma már Las Vegas Raiders), nevét adta az EA Sports 1988 óta sikerrel futó szériájához, a Madden NFL-hez is.

Hirdetés

Az 1994-ig John Madden Football néven futó szériára úgy tekintett, mint egy a sportágat népszerűsítő és megértését segítő szoftverre, és bár játszani nem szeretett vele (csak nézni, ahogy mások játsszák), az első résztől fogva aktívan részt vett a fejlesztésben, még az utóbbi néhány évben is segített a készítőknek. Maga a játéksorozat is visszahatott a sportra, a tévés közvetítések virtuális elemeit onnan mintázták.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az EA is tisztelgett előtte. A Twitteren megjelent közleményben arról írtak, tudásánál csak a sport iránt érzett szeretete, valamint a sportolók felé tanúsított tisztelete volt nagyobb.

Nem tudni még, hogy a Madden NFL sorozat továbbra is használhatja-e a nevét, de valószínűleg nem lesz ennek akadálya.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)