Hirdetés

Élő adásban lett swatting áldozata egy ismert streamer

|

Swatting áldozata lett a Hearthstone-nal foglalkozó Alliestrasza, és nézői ezt élőben követhették.

Hirdetés

Gondolhatnánk, hogy a swatting már nem egy létező jelenség, miután elég kemény büntetéseket kaptak azok, akik korábban ezzel szórakoztak, de sajnos ezek híre nem jutott el mindenkihez. Tavaly júliusban írtunk utoljára arról, hogy egy videósra kommandósokat küldtek poénból, és most itt egy újabb eset, ami nagy nyilvánosságot kapott.

Az egyik legismertebb női Hearthstone és Teamfight Tactics-streamer, Alliestrasza békésen játszott az Egyesült Államokban található otthonában, azonban a közvetítés kezdete után nagyjából egy órával rendőrök törték rá az ajtót. 

Hirdetés

Mivel a felvételt nem állította le, nézői láthatták, ahogy felfegyverzett rendőrök mászkálnak a házban. 

Huszonöt perccel később Alliestrasza visszatért, elmondta, hogy a zsaruk kedvesek vele, felveszik az ő és családja adatait, illetve feljelentést tesznek swatting miatt. Hozzátette, minden rendben van, csak megbilincselték őket, de utána sikerült tisztázni a helyzetet.

Később elmondta, a rendőröknek azt jelentették be, hogy egy nő lelőtte a férjét és bezárta magát a fürdőszobába, majd azzal fenyegetőzött, hogy lelő bárkit, aki be mer jönni. Megérti, miért vették a fenyegetést komolyan a hatóságok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Bár a törvényhozóknak még van mit tennie ezzel a jelenséggel, Kansasban már 10 év jár alsó hangon, Seattle-ben pedig jegyzik a veszélyeztetetteket. Kaliforniában, ahol Alliestrasza is él, a kiszállás teljes költségét a bejelentőre terhelik, ha sikerül őt megtalálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)