Hirdetés

Élő adásban semmisítette meg a Blizzard szobrát a NetEase

|

A két cég között annyira elmérgesedett a helyzet, hogy a kínaiak egy szerencsétlen szobron töltötték ki haragjukat.

Hirdetés

Miközben a világ videojátékok iránt érdeklődő fele lélegzetvisszafojtva várja, hogy sikerül-e végigvinnie az épp tízezer alkalmazottjától megváló Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását, a Call of Duty és a World of Warcraft kiadója még önálló entitásként üzemel, és ennek megfelelően szabadon hoz döntéseket, legyenek azok jók vagy rosszak. A (most még) Bobby Kotick vezette kiadó előtt álló egyik legnagyobb kihívás e pillanatban az, hogy elveszíti hozzáférését az egyik legfontosabb PC-s piachoz, Kínához.

Ennek oka, hogy korábbi partnerével, a NetEase-zel megromlott a viszonya, és amíg nem talál másik kiadót, addig a játékai és a szolgáltatásai elérhetetlenek lesznek a kínai játékosok számára.

Hirdetés

Az Activision Blizzard ugyan megpróbálta elérni, hogy a NetEase átmenetileg (még hat hónapig) lássa el korábbi szerepét, ám az utóbbi durvának, illetlennek, észszerűtlennek és a piaci logikával összeegyeztethetetlennek tartotta az ajánlatot. A szakítás véglegességét pedig semmi sem demonstrálhatta volna egyértelműbben, mint hogy a cég lelkes munkatársai ripityára zúzták a World of Warcraft emblematikus orkszekercéjének szobrát, ami korábban az iroda előtt állt.

A szoborrombolást, amit a vandálok a jól végzett munka tudatában a tisztaságot és ártatlanságot szimbolizáló zöld tea fogyasztásával ünnepeltek, élőben közvetítették, itt megnézhettek belőle egy apró részletet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)