Hirdetés

Először kapta meg a Hugo irodalmi díjat egy videojáték

|

A rangos elismerést sci-fi és fantasy műveknek adják, idén kísérleti jelleggel egy videojátékos kategóriát is létrehoztak.

Hirdetés

A videojátékok szerencsére egyre jobban beépülnek a köztudatba, egyre többen ismerik el művészi értéküket és jelentőségüket. A BAFTA már 2004 óta kitünteti a legjobbakat, és most egy másik testület is úgy érezte, itt az ideje, hogy legalább próbaképp létrehozzon egy gamer kategóriát, amit akár visszatérővé is tehet a következő években. Most elsősorban az motiválta őket, hogy milyen népszerűek lettek a játékok a pandémia alatt.

A Hugo Awards díjátadón jellemzően a legjobb sci-fi és fantasy irodalmi műveket ismerik el, a videojátékos kategória jelöltjeinél is a történetet minősítették elsősorban.

Hirdetés

A szervezők nem ragaszkodtak ahhoz, hogy a 2021-es év felhozatalából válogassanak, egészen 2020 elejéig visszanyúltak. Így fordulhatott elő, hogy a Hades győzött, és a The Last of Us Part II-t, a Spiritfarert, a Final Fantasy VII Remake-et, az Animal Crossing: New Horizonst, valamint a Blaseballt utasította maga mögé. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Supergiaant Games kreatív vezetője, Greg Kasavin sajnálta, hogy nem lehet ott személyesen a díjátadón, ellenben elmondta, mekkora megtiszteltetés számukra a győzelem, és milyen fontos szerepet játszottak a fejlesztők életében a sci-fi írások.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)