Hirdetés

Emberöléssel vádolják a halálos swatting tragédia okozóját

|

A viccesnek szánt szívatás egy ártatlan ember halálát okozta, a tragédia okozója pedig hamarosan börtönbe is kerülhet.

Hirdetés

Sajnos már elég régóta problémát jelent a "swatting" jelenség, vagyis amikor magukat viccesnek képzelő emberek kihívják a rendőrséget a gyanútlan haverjaikra. Ez nem csak azért hülye ötlet, mert pazarolja a rendőrök drága idejét, amit valódi problémák és esetek kezelésére is fordíthatnának, hanem azért is, mert egyes esetekben komoly balesetek is történhetnek.

Hirdetés

Ez történt pár héttel ezelőtt is, amikor a 25 éves Tyler Barriss kihívta a rendőrséget Andrew Finchre, akik a bejelentés miatt azt hitték, hogy lelőtte az apját és azonnal agyonlőtték, amikor kinyitotta az ajtót.

A rendőrség szerint amikor Finch kinyitotta az ajtót, akkor arra kérték, hogy tegye fel a kezét, de ő a dereka irányába nyúlt, ami miatt a rendőrök azt hitték, hogy egy fegyver után nyúl.

Barrist a bíróság jelenleg nem szándékos emberöléssel vádolja, ami a hivatalos definíció szerint azt jelenti, amikor egy ember halálát meggondolatlan cselekvés vagy valamiféle törvénytelen tevékenység okozza. Ennek a büntetése akár 3 év és 300 ezer dolláros bírság is lehet, szóval az ilyesminek igen komoly következményei vannak. Remélhetőleg egy ilyen eset végre elég lesz ahhoz, hogy eltántorítsa a hasonló poéngyárosokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)