Hirdetés

Ennyi volt, a The Last of Us Part II átvette a The Witcher 3 helyét a játékvilág csúcsán

|

Mostanáig a 2015-ben megjelent The Witcher 3 volt az abszolút rekorder, ha díjakról van szó. Ez viszont most megváltozott.

Hirdetés

Hatalmas siker volt a tavaly júniusban megjelent The Last of Us Part 2, és még a mai napig folyamatosan kapja a különböző játékipari díjakat. A valaha volt egyik legjobban fogyó PS4-es játék a legutóbb bezsebelt elismeréseivel már kettővel több év játéka titulussal büszkélkedhet, mint a The Witcher 3, így a kategóriában ezzel rekorderré vált.

A gameawards.net adatbázisa alapján ugyanis a Naughty Dog remekműve már összesen 262 darab díjat zsebelt be, ami elképesztő eredmény valamivel több mint fél év leforgása alatt. A 262-ből 171-et a média, további 91-t az olvasók és a játékosok döntései alapján kapta a The Last of Us Part 2. A 2020-as év második legtöbb díjat nyerő játéka jócskán lemaradva a Hades 54 darabbal, valamint a harmadik helyen a Ghost of Tsushima áll 50 díjjal.

Hirdetés

A korábbi rekordszámú elismerést a CD Projekt Red mára ikonikussá vált játéka, a The Witcher 3: Wild Hunt kapta. A 2015-ben kiadott alkotás összesen 260 díjjal büszkélkedhet. A CDPR-hoz kapcsolódva a számos fronton csalódást keltő Cyberpunk 2077 a gameawards.net listája alapján 26 díjat kapott, ezzel a 2020-as megjelenések között a negyedik helyen áll az említett listán. 

A Naughty Dog egyébként tovább dolgozik a The Last of Us sikerén felbuzdulva, ugyanis már készül a stúdió következő játéka, illetve az HBO-val szerződve a közeljövőben számíthatunk a The Last of Us sorozatra is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)