Hirdetés

Az Epic Games szerint 2 Milly alaptalanul követelőzik

|

Ő volt az első, aki perelt, de az Epic Games szerint nincs miért.

Hirdetés

2 Milly szerint a Fortnite fejlesztői megsértették szerzői jogait, amikor berakták a játékba a Swipe It táncot. A rapper azt állítja, hogy a játékban szereplő mozdulatok az ő táncmozdulatának, a Milly Rocknak másolatai, és ezért sem pénzt nem kapott, sem a nevét nem tüntették fel sehol.

Hirdetés

Már beadta az ezzel kapcsolatos követeléseit, az Epic Games pedig azt kéri a bíróságtól, hogy utasítsák el. A fejlesztők szerint 2 Milly mozdulatai nem védhetőek le, és egyébként a játékba bekerült emote köszönőviszonyban sincs a rapper táncával.

"A beadott kereslet felelősségre vonást követel és a kreatív szabadságot akarja elnyomni bármiféle jogi alap nélkül. Senki sem birtokolhat egy táncmozdulatot. A szerzői jogokkal kapcsolatos meghatározások kimondják, hogy egy egyéni mozdulat vagy egyszerű táncok nem védhetőek szerzői jogokkal, és a szabad önkifejezés alapelemeinek minősülnek."

Az Epic egyébként nem bízta a véletlenre a dolgot: meglehetősen hosszasan taglalta, hogy a 2 Milly általi követelések jogtalannak minősülnek.

"A felperes a keresetet arra alapozza, hogy monopóliuma van az oldalra lépés és azt követő karlendítés felett, és így meg akarja akadályozni, hogy használhassuk ezt."

A védelem kitér arra is, hogy 2 Milly nem tudja bizonyítani a Swipe It és saját tánca közötti hasonlóságot.

Egyébként Milly tánca itt látható:

Ez pedig a kérdéses emote:

Mi azért látjuk a közös pontokat, de nyilván ezt az Epic Games nem is vitatja. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a vége ennek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)