Hirdetés

Valaki beperelte az Epic Gamest, mert Fortnite-függők lettek a gyerekei

|

Az ügyvéd szerint a stúdió szándékosan csinálta ennyire addiktívra a játékot, erről pedig nem figyelmeztették a felhasználókat.

Hirdetés

Az Epic Games jelenleg ugyan elképesztő sikereket ér el a Fortnite-nak és az Epic Games Store-nak köszönhetően, de kevés olyan csapat van, amelyet többen támadnának. A cégnek nem csak az internet népével kell megküzdenie, akik minden exkluzivitás bejelentésekor kivont karddal vetik magukat a stúdióra, de ezúttal egy furcsa perben is kénytelenek lesznek részt venni. 

Hirdetés

Egy kanadai ügyvédi iroda nyújtott be keresetet az Epic ellen, ugyanis egyik ügyfelük gyermekei teljesen ráfüggtek a Fortnite-ra, amiért szerintük a fejlesztők a felelősek.

"Az Epic Games, a játék megalkotásához éveken keresztül bérelt fel pszichológusokat - ők beleástak az emberi elmébe és minden erőfeszítést megtettek, hogy a lehető legaddiktívabb játékot készítsék el."

- mondta Alessandra Esposito Chartrand, aki a családot képviseli a bíróságon. Egy olyan precedensre építenek, melyben a Québeci Legfelső Bíróság elmarasztalt egy cigaretta gyártó céget, amiért nem tüntették fel kellőképpen a dohányzás káros hatásait. Ugyan ahhoz, hogy valaki játszhasson a Fortnite-tal előbb el kell fogadja a felhasználási feltételeket, mellyel feladja a pereléshez való jogát, azonban az ügyvéd szerint ez nem állja meg a helyét a Québeci bíróságon, mivel nincs rendesen feltüntetve benne, hogy milyen veszélyekkel jár a játék. A szülők így nyilatkoztak:

"Ha tudtuk volna, hogy a játék olyan szintű függőséget okoz, ami teljesen tönkreteszi a gyermekeink életét, sohasem engedtük volna őket Fortnite-ozni vagy sokkal jobban figyeltünk volna arra, mennyit játszanak."

2015-ben egy orosz férfi perelte be a Bethesdát, mivel annyira függője lett a Fallout 4-nek, hogy amiatt kirúgták a munkahelyéről, felesége elhagyta és barátaival is megszakadt a kapcsolata. Érvei nagyon hasonlóak voltak a szülőkéhez, az ő ügye azonban nem járt sikerrel. Kíváncsiak vagyunk, vajon egy kanadai bíróság máshogy dönt-e egy ilyen ügyben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)