Hirdetés

Érdekes rajongói elmélet találgatja a Red Dead Redemption rejtélyes karakterének kilétét

|

Sokan igyekeztek már kitalálni, ki lehet a Red Dead Redemptionben látható Strange Man, amiről nemrég egy izgalmas új teória látott napvilágot.

Hirdetés

A rendkívül részletesen kidolgozott világ és a játékosnak adott magasfokú szabadság mellett a különböző rejtélyek is visszatérő elemei a Rockstar játékainak. A GTA V kapcsán évekig mozgatta a rajongók fantáziáját a Chiliad-rejtély, a Red Dead Redemption kapcsán pedig a John Marstont morális dilemmák elé állító Strange Man kilétéről szól néhány érdekes teória.

Többen gondolták, hogy a cilinderes úriember az ördög, vagy a halál egyfajta allegóriája, köszönhetően annak, hogy például egy férfi, aki üzletet köt vele, túlél egy halálos járványt, vagy éppen azért, mert, ha lefotózod a házát, a játék "sorozatgyilkos" néven menti el a képet.

Hirdetés

Egy redditező elmélete szerint viszont egy teljesen más bilbiai szereplő, Káin modern értelmezése a Strange Man. A "Serial killer" elnevezés szerinte például úgy kapcsolódik hozzá, hogy ő volt az első gyilkos. Emellett u/Basketballjuice értelmezése alapján a vallási szöveg szerin Káint az örökkévalóságig való vándorlásra ítélte Isten, illetve megjelölte, hogy mindenki felismerje.

Ezért gondolja, hogy John Martson is több dialógusban mondja, hogy ismeri a Strange Mant, de nem tudja, honnan, ahogy végtelen vándorlásai kapcsán gondolja a Red Dead Redemption rajongója, hogy szinte mindent tud a rejtélyes karakter. Posztjában kiemeli továbbá, hogy Isten azt mondja Káinnak, hogy a föld nem fog teremni neki többé, ezért is lehet a jelenléte miatt félig elhagyatott város Tumbleweed, amit az egyik szereplő elmondása szerint Isten is magára hagyott. Bizonyítékként felhoz még két beszélgetést John és a Strange Man között. Egyfelől, mikor John megfenyegeti, hogy árulja el a nevét, "vagy nem fogok felelni a tetteimért", a cilinderes alak úgy válaszol, "Ó, dehogynem fogsz felelni", ezzel előrevetítve Marston halálát.

Egy másik dialógusban pedig az RDR főszereplője elátkozza a rejtélyes férfit, az úgy reagál "Sokan átkoztak már el." Végül egy újabb bibliai utalással igyekszik alátámasztani az elméletét, ugyanis a szöveg szerint, aki megpróbálja elpusztítani Káint, azon hétszeresen áll majd bosszút. Egy jelenetben John háromszor rálő a Strange Man karakterére, akin nem fognak a lövedékek, Marstont pedig később közel húsz fegyveres öli meg (én tizenhetet számoltam, de a lenti videón ti is láthatjátok a jelenetet), szóval nem elképzelhetetlen, hogy pont huszonegyszer lövik meg.

Szerintetek mennyire meggyőző az elmélet a Red Dead Redemption rejtélye kapcsán?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)