Hirdetés

Egy kis magyar csapat játékban építette föl a háborúban lerombolt Erzsébet hidat

|

Az Eltűnt Híd című játékban bejárhatjuk a második világháború előtti belvárost, és azt a gyönyörű hidat, melyet elpusztított a világégés.

Hirdetés

Engem mindig nagyon meg tud mozgatni egy játék, ami egy letűnt kort ábrázol; ezért is kedveltem régebben az Assassin's Creed szériát és ezért vonz nagyon például a Deliverance: Kingdom Come. Sajnos a magyar történelem világviszonylatban kevés embert mozgat meg, így nem igazán járhatjuk be virtuálisan mondjuk a középkori városainkat, de egy lelkes magyar mérnöknek hála, most nagyjából száz évet visszaröppenhetünk Budapest történelmében. 

Hirdetés

Handler Balázs gépészmérnök munkája során rengeteget dolgozott 3D modellezéssel, ezt a tudását pedig hobbijához, a főváros építészetének és történetének megismeréséhez is felhasználta. Egyik kedvence az Erzsébet híd; no nem az a vasipar dicsőségének emléket állító monstrum, mely jelenleg is átível a Duna fölött, hanem az, amelyiket 1898-ban kezdtek el építeni és 1903-ra elkészült. Ez a híd 1945-ben, Budapest ostroma alatt pusztult el, és csak 1964-ben építették újjá, az akkori kor építészetének megfelelően. 

Handler Balázs a gyönyörű régi hidat kezdte el digitálisan újraépíteni, mely projektjét 2017-ben tette közzé; ezután többen is csatlakoztak munkájához, mely puszta modellezésből átalakult egy játékká, mely a '40-es évekbeli Erzsébet hídon és környékén játszódik. Az Eltűnt Híd névre hallgató kalandban kincseket gyűjthetünk a korabeli belvárosban, részt vehetünk egy gőzhajó kiránduláson is, ha elegendő eldugott pénzt gyűjtünk össze benne.

Az Unreal Engine 4-ben megvalósított városnézésen bárki nyugodtan részt vehet, elég ellátogatni a fejlesztők honlapjára, ahonnan letölthetitek az egész játékot. Az alkotók nem titkolt célja, hogy még több embert toborozzanak a projekthez, hogy bővíthessék a világot és egy több helyszínt felölelő, kibővített kalandot hozhassanak létre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)