Hirdetés

ESL South East Europe Championship - indul a magyar eSport selejtező!

|

Hol tart a magyar esport Délkelet-Európa többi országához képest? Hamarosan kiderül, ugyanis indul a South East Europe Championship!

Hirdetés

Magyar selejtezőkkel indul az ESL legújabb pénzdíjas bajnoksága, mely kiváló lehetőséget biztosít hazánk játékosainak arra, hogy megmutathassák, itthon is érdemes támogatni eSportot.

A magyar ESL szekció kiemelkedő aktivitása miatt Magyarország teljesen külön selejtezőt rendezhet, ahonnan meghatározott mennyiségű játékost küldhet ki a verseny nemzetközi szakaszába. A hazai ESL WoT közösség erőfeszítéseinek következtében egyedülálló módon 4 magyar zászlót láthatunk majd a nemzetközi szakaszban. A rendezvényen megjelenő játékosok a League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, World of Tanks, Hearthstone és StarCraft II legjobbjai lesznek.

Az első kérdés az, hogy kik azok, akik Magyarországon a legmagasabb szintet képviselik. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, a verseny hazai selejtezőkkel indul, ahol 8 játékos/csapat küzdhet meg a nemzetközi kvalifikációt érő slotokért.

A résztvevő országok között szerepel Törökország, Bulgária és Magyarország, akik külön selejtezőt rendezhetnek, míg összevont kvalifikációkra kerül sor az alábbi régiókban: Görögország + Ciprus, Románia + Moldova, valamint az adriai régió országai (Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró (Koszovó), Macedónia, Málta, Albánia).

A verseny összdíjazása 5000 euró, mely egy induló kezdeményezéshez képest kimagasló, ezen kívül a verseny végjátékát a kölni ESL stúdióból, az ESL hivatalos kommentátorai fogják közvetíteni. Érdekesség, hogy a török régió League of Legends versenyén a világbajnokságon is szereplő Dark Passage is elindul, így egy magyar csapat lehetőséget kaphat arra, hogy ellenük is megmérkőzzön.

Természetesen nincs verseny közvetítés nélkül, a hazai közösség legkiválóbb közvetítői biztosítják a garantált szórakozást. LoL-ban a sokak által ismert Pierce és Arwyll duó, CS:GO-ban, SC2-ben a WiLD TV gárdája ragad mikrofont, a tankcsatákat pedig Phelan közvetíti majd.

Ha kedvetek támadt a nevezésre, látogassatok el az ESL South East Europe Championship hivatalos oldalára, vagy tájékozódjatok a magyar szekció hivatalos hírein keresztül. Itt a lehetőség, ne hagyjátok ki. Hajrá Magyarország!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)