Hirdetés

Külön korhatárbesorolási jelzést kapnak a loot boxok

|

Az ESRB mostantól nem bízza a véletlenre, látványosan jelezni fogják, ha egy játékban véletlenszerű cuccokat is vehetünk valódi pénzért.

Hirdetés

Valószínűleg sokan gondolják úgy, hogy jelenleg a loot boxok rendszere a játékipar egyik legnagyobb rákfenéje, nem véletlen, hogy több országban is szerencsejátéknak minősítették, és komolyan szankcionálták ezt a módszert. A ESRB korhatárbesorolási rendszere eddig nem kínált külön jelzést azon játékoknak, amelyekben loot boxokat vehettünk meg, de ez most megváltozik.

Hirdetés

2018 óta használja az ESRB az "In-Game Purchases" címkét, ami annyit jelez a vásárlónak, hogy játékbéli pénzköltésre is lehetőség van az adott címben. Ez azonban jól láthatóan önmagában nem fedi le a loot boxokat, hiszen ezeknek pont az a lényege, hogy nem vagyunk vele tisztában, mit kapunk a pénzünkért, véletlenszerűen üti majd a vásárlás után a markunkat valami játékbéli jóság - vagy épp egy teljesen használhatatlan cucc, ez a szerencsére és a fejlesztők jóérzésére van bízva. Az ESRB viszont halad a korral, így bevezeti az "In-Game Purchases (Includes Random Items)" jelzést is.

Az új megjelölés tehát külön felhívja a figyelmet arra, hogy véletlenszerű javakat fogunk vásárolni. 

A jövőben ezt a jelzést minden olyan játék megkapja majd az ESRB-től, amiben valamiféle loot box, kártyacsomag, kincsesláda, vagy szerencsekerék található, és az ezeken keresztül megszerezhető dolgokért valódi pénzzel fizetünk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)