Hirdetés

Tudjátok, hogy milyen videojátékokkal játszanak Észak-Koreában?

|

Az ázsiai ország nagyon komolyan szabályozza a videojátékokat, de az érdeklődők találnak módot arra, hogy hozzájussanak olyan címekhez, mint a GTA V.

Hirdetés

Ismerve a körülményeket, joggal feltételezhetnénk azt, hogy Észak-Koreában nincs akkora rajongótábora a videojátékoknak, mint Dél-Koreában. A jelek szerint az ottani játékosok még a politikai helyzet ellenére is találnak módot arra, hogy időt szenteljenek kedvenc elfoglaltságuknak.

Hirdetés

Nemrég több, az országból megszökött személy is érdekes dolgokat mesélt az ottani szokásokról. Egy 14 éves disszidens például arról számolt be, hogy amíg az országban élt, addig szinte az összes népszerű dél-koreai alkotással játszott, ahogy a barátai is hozzájutottak külföldi játékokhoz. A beszámolókból az derült ki, hogy a fiatalok pendrive-okon szerzik meg az alkotásokat, amelyek Kínából juthatnak be az országba. A források néhány konkrét alkotást is megneveztek, így azt is megtudtuk, hogy Észak-Koreába eljutott például a Grand Theft Auto V, a FIFA Online, illetve a már nem mai Project I.G.I. 2 is.

LAN-partikat is szoktak tartani, és a játékosok a fájlok kiterjesztésének megváltoztatásával igyekeznek eltüntetni a nyomokat. A hatóságok jobban harapnak a dél-koreai filmekre és sorozatokra, a játékokat annyira nem keresik.

Az ázsiai országban elég komolyan rendszabályozzák, a lakók milyen tartalmakhoz férhetnek hozzá, ezért kell trükközni. Mivel láthatóan egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, a vezetés saját címeket fejleszttet, egyebek mellett mobilra. Közben a déli szomszédban a StarCraft a popkultúra és a mindennapi élet része. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)