Hirdetés

Ez a lány azt állítja, hogy tudomása nélkül róla mintázták Seraphine-t, a LoL legújabb karakterét

|

A hölgynek volt egy rövid kapcsolata a Riot egyik dolgozójával, és szerinte ennek hatása volt az új League of Legends hős születésére.

Hirdetés

Egy Stephanie nevű hölgy kitálalt egy Medium posztban múltjáról egy Riot munkatárssal, és azt állítja, hogy Seraphine ennek hatására született. A sztori úgy indult, hogy játszottak és üzengettek egymásnak egy Riotos kollégával, akit a posztban csak John néven emleget (nyilván nem ez a valódi neve). Összesen kétszer találkoztak 2019-ben, az egész kapcsolat 3 hónapig tartott.

A rövid kaland alatt John felhozta, hogy csinálhatnának Stephanie ihletésű kinézeteket a lány kedvenc bajnokához, Ahrihoz. John az egyik találkozó során körbevitte Stephanie-t a Riot főhadiszállásán és adott neki egy rajzot, ami őt ábrázolta Ahriként. Stephanie ezt erősen furcsállta, mivel még alig ismerték egymást. A lány hozzátette, hogy a találkozó alatt John utalgatott arra, hogy van beleszólása a K/DA projektbe is.

Hirdetés

Röviddel a Riotos látogatás után Stephanie lemondott minden további találkozót, és elmondta Johnnak, hogy neki ez az egész túl gyors. Ekkor John véget vetett a kapcsolatnak, és blokkolta őt.

Stephanie erre alapozza az egész gondolatmenetet. Szerinte a Riot Games kihasználta ezt a rövid affért és John terveit arra, hogy felépítse Seraphine karakterét. A K/DA csillag Twitteren megosztott képei is hasonlítanak azokhoz a fotókhoz, amiket ő Johnnak küldött.

A Medium posztra reagálva a Riot egyébként kiadott egy hivatalos közleményt:

"Seraphine egy független, a Riot Games által alkotott karakter, akinek megalkotásához senkit nem vettünk alapul. Továbbá a korábbi kolléga, akire a Stephanie utal már több mint egy éve elhagyta a céget, és egy olyan osztály olyan beosztásában dolgozott, ahol semmi beleszólása nem lehetett a kreatív folyamatokba."

Ez a kijelentés már csak azért is érdekes, mert egyébként a Riot vezető dizájnere, Jeevun Sidhu október 29-én kirakott egy tweetet, miszerint partnere, Riot Whiskies ihlette a karakter személyiségét. A kirakott poszt nem kevés hasonlóságot mutat Whiskies és Seraphine között.

Stephanie is elismerte a fenti poszt fontosságát, és úgy hiszi, hogy Seraphine-t nem csak róla mintázták. Ettől függetlenül nagyon kellemetlenül érzi magát az egész miatt.

"Hátborzongató látni egy League of Legends  karaktert, aki úgy néz ki, mint te és a neve is majdnem pontosan ugyanaz, mint a tiéd. Emberek, akikkel soha nem találkoztam küldözgetnek nekem képeket róla és emelik ki a hasonlóságokat, ráadásul már rengeteg felnőtteknek szóló adaptáció van róla, emberek vitatkoznak minden nap a karakterről, az egész egy kicsit undorító."

A kérdés csak az, hogy mindez jogilag mit jelenthet. A PC Gamer felkereste a Michigan Állami Egyetem jogi professzorát, Brian Kaltot, aki szerint több oldalról is fel lehetne építeni egy ügyet ebből. Ha bizonyítható, hogy a Riot használta a hölgy képmását és nevét, akkor az egy igenis komoly dologgá válhat. Itt mondjuk nem arról van szó, hogy ingyen felhasználták egy celeb személyiségét, hanem hogy megsérthették Stephanie személyiségi jogait. A probléma leginkább ott van, hogy milyen kompenzációt követelhetne ezért, erre már nincs egyértelmű válasz.

Kicsit furcsa a dolog, de egyelőre úgy tűnik, hogy egyik oldal sem akar komolyabban belemenni ebbe. Szerintetek kinek van igaza? Tényleg Stephanie lenne Seraphine alapja?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)