Hirdetés

Ezek a szörnyek tűnhetnek fel a Vaják második évadában

|

Noha az Andrzej Sapkowski művei alapján készült sorozat második évadát még forgatják, már most tudunk néhány bestiáról, akikkel Geraltnak meggyűlik majd a baja.

Hirdetés

A Netflixen futó Vaják sorozat első évadában is jó pár szörnyet láthattunk, ami már csak azért sem meglepő, mert végső soron egy szörnyvadász történetébe nyerhettünk betekintést. Noha találkoztunk már többek között kikimórral, strigával, dögevőkkel (talán gúlokkal vagy nekkerekkel), sárkánnyal és még egy dzsinnel is, az Andrzej Sapkowski által életre hívott világban még bőven akadnak veszélyes bestiák. 

A második évaddal kapcsolatban még semmi nem biztos, de akad néhány lény, melyek felbukkanására joggal számíthatunk. Lehetséges spoilerek következnek a második évadból, tehát ha nem szeretnétek semmit lelőni magatoknak előre, akkor inkább a többi hírünk közül csemegézzetek.

Hirdetés

A legelső szörny feltűnését szinte biztosra vehetjük, hiszen már meg is találták a színésznőt hozzá. A vámpírok egyik alfajáról, a bruxáról beszélünk, mely képes emberi alakot ölteni, emellett azonban rettentő veszélyes, hiszen áldozatára hatalmas és nagyon fürge denevér alakjában csap le, és olyan hanghullámokat képes kibocsátani, melyek ledöntik az embert a lábáról. A második évadban feltűnő bruxát Vereenának hívják, és Agnes Bjorn játssza majd el.

Két lény felbukkanására számíthatunk még, melyeket a halloween alkalmával kiadott kis videóban pillanthattunk meg. Ezek közül a rejtélyesebb az a földön kúszó, egy szemgolyóból és néhány hosszú lábból álló lény, ami sem a könyvek, sem a játékok alapján nem ismerős, tehát lehet, hogy egy teljesen új bestiáról van szó.

Ugyanebben a videóban tűnik fel három csontváz is is, ami arra enged következtetni, hogy valamilyen formában velük is meggyűlik majd a baja a Vajáknak. Nem tudni, hogy ezek önmagukban jelentenek-e veszélyt, esetleg valamilyen hatalmasabb entitás kivetülései. Mivel első ránézésre három nő csontvázát láthatjuk, sok játékosnak azonnal a The Witcher 3-ban látott Görbelápi Fúriák jutnak eszébe (ezek azonban a könyvekben nincsenek benne).

Nem titok, hogy Andrzej Sapkowski is előszeretettel nyúlt az európai (elsősorban a szláv) népek mitológiáihoz, amikor kidolgozta a Vaják világának lényeit, így azon sem lepődnénk meg, ha a sorozat alkotói is szétnéznének a népi mondák között új szörnyek után kutatva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)