Hirdetés

Ezek a videojátékos filmek és sorozatok érkeznek 2023-ban

|

A játékipar 2022-ben is számos adaptációval próbálta meg bevenni Hollywoodot, idén pedig folytatódik az ostrom olyan címekkel, mint a The Last of Us és a Gran Turismo.

Hirdetés

A korábbi években is voltak próbálkozások arra, hogy a filmek és sorozatok a gamereket is megszólítsák, de tavaly talán minden eddiginél vehemensebben érkeztek a feldolgozások. Többek között volt Resident Evil, Uncharted és Sonic film, bemutatkozott a Halo, a Sonic, az Angry Birds és a Cyberpunk sorozat, új évaddal folytatódtak a DOTA és Cuphead szériák, valamint - bár az finoman szólva is vegyes fogadtatása miatt kicsit kilóg a sorból - megérkezett a The Witcher/Vaják előzmény is (A vér eredete).

2023 pedig még kecsegtetőbb annak köszönhetően, hogy a videojátékokat sújtó csúszáshullám nem hagyta érintetlenül az adaptációkat sem, így egy szebb világban már rég láthattuk volna a The Last of Us sorozatváltozatát és a Borderlands filmet is, ám a mi idén derül ki,  hogy Craig Mazin (Csernobil) és Neil Druckmann mit hoznak ki Joel és Ellie sztorijából, vagy hogy miképpen fog festeni végül a Borderlands "élőszereplős" filmként.

Hirdetés

Arról már olvashattatok a GSO-n, hogy milyen izgalmas projektek formálódnak a Netflixnél és milyen nagy PlayStation-exkluzívokon alapuló alkotások készülését felügyeli a Sony, ám bőven előfordultak közöttük olyan címek, amik megjelenésére még évekig várnunk kell. Az alábbiakat viszont valószínűleg már idén láthatjuk majd a mozikban vagy valamelyik streaming szolgáltatón (a feltüntetett dátumok a jelenlegi magyar premiereket jelölik).

The Last of Us sorozat

Premier: 2023. január 16., HBO Max

Ellie és Joel története mindenkit megérintett, aki csak találkozott a Naughty Dog kultikus játékával, a stúdiót vezető Neil Druckmann és Craig Mazin (Csernobil) pedig az HBO-val összefogva lehetővé teszik, hogy egy új réteg is megismerje a karakterek érzelmekkel és izgalmakkal teli, posztapokaliptikus utazását Bella Ramsey (Trónok harca, Catherine, a madárka) és Pedro Pascal (A Mandalóri, Kingsman: Az Aranykör) főszereplésével. Az sem fog unatkozni, aki kívülről ismeri a játék sztoriját, mivel a készítők szerint számos változtatást eszközöltek annak érdekében, hogy a rajongók is elégedettek legyenek és kiküszöböljék a videojáték nyújtotta interaktivitás hiányát. Évadkritikánkat napokon belül olvashatjátok.

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület film

Premier: 2023. március 30., mozi

Voltak már próbálkozások arra, hogy a mozikban is belekóstolhassunk a méltán híres Dungeons & Dragons univerzumba, de azokat jobb elfelejteni - ebben remélhetőleg a jogokat birtokló Wizards of the Coast felügyeletével készülő Dungeons & Dragons: Betyárbecsület fog segíteni. Az előzetesek alapján egy humorban és látványban gazdag, nagy költségvetésű fantasy-t fogunk kapni egy ütős szereplőgárdával (Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant), a John Francis Daley - Jonathan Goldstein (Vakáció, Éjszakai játék) páros rendezésében. Ha szerencsénk van, sikerül megalapoznia egy filmes D&D szériának.

Super Mario Bros.: A film

Premier: 2023. április 6., mozi

Talán a premierig sikerül a rajongóknak túllendülniük azon a traumán, hogy nem a megszokott Charles Martinet, hanem Chris Pratt fogja megszólaltatni mindenki kedvenc vízvezeték-szerelőjét az Illumination (Minyonok, A kis kedvencek titkos élete) animációs filmjében, de ezen csak azok akadhatnak fenn, akik eredeti hanggal nézik majd meg. A főgonosz ismételten Bowser lesz, de felbukkan Donkey Kong is, és bizton számíthatunk Mario minden fontos barátjára, természetesen Luigi és Peach sem maradhatnak ki. Ahogyan utóbbi említi is, számos galaxis van, ami felfedezésre vár, kalandozás közben pedig bele fog férni egy jó kis Mario Kart-szerű verseny is.

Gran Turismo film

Premier: 2023. augusztus 10., mozi

A Sony nagy energiát fektet abba, hogy filmek és sorozatok szülessenek a játékaiból, a Polyphony Digital versenyjáték-szériájának adaptációját például egyenesen mozikba szánják Neill Blomkamp (District 9, Elysium - Zárt világ) rendezésében. De a sztoriban van egy csavar: egy olyan fiatal Gran Turismo játékost követhetünk figyelemmel, aki egy sor kihívás leküzdése után profi versenyzővé válik. A fiút a feltörekvő színész, Archie Madekwe (Fehér éjszakák, See) formálja meg, de rajta kívül fontos szerepet kapott David Harbour (Stranger Things, Vérapó), Orlando Bloom (A Gyűrűk Ura-trilógia, A Karib-tenger kalózai filmek) és Darren Barnet (Én még sosem..., A szerelem illata) is, aki a fiú legfőbb vetélytársát alakítja majd. A stáb hazánkban is megfordult, így szerepelni fog benne a Hungaroring is.

Vaják 3. évad

Premier: 2023. nyár, Netflix

Kissé kakukktojás a listán, hiszen a Netflix adaptációja nem a CD Projekt RED játékaiból, hanem Andrzej Sapkowski regényeiből inspirálódott, de egy franchise-t alkotnak, úgyhogy itt a helye. Már csak azért is, mert valószínűleg ez lesz a vízválasztó szezon a sorozat számára, hiszen ebben láthatjuk utoljára Ríviai Geraltként Henry Cavill-t (aki megkapja a hősies búcsúját), a negyedikben már Liam Hemsworth váltja őt. Az előzetes információk alapján ez az évad ismét könyvhű lehet, A megvetés ideje című kötetet fogja feldolgozni - még a Kökörcsint alakító Joey Batey is azt mondta, hogy vannak dolgok a könyvekből, amiket a rajongók nagyon fognak élvezni, és lesznek eposzi kulcsmozzanatok is.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)