Hirdetés

Ezek lesznek 2021 videojátékos filmjei és sorozatai

|

Nem csupán játékok, de adaptációk terén is erősnek ígérkezik az új év, ezért összeszedtük a legérdekesebb, várhatóan idén érkező projekteket.

Hirdetés

Hollywood a saját tempójában fedezi fel magának a videojátékok varázslatos világát. Több félresikerült feldolgozás is óva inti a stúdiókat attól, hogy elkapkodják a dolgokat, azonban így is akadnak próbálkozások, amik hol jobban sülnek el (mint a Sonic és a Pikachu, a detektív), hol rosszabbul (lásd Assassin's Creed és Doom: Annihilation).

Jelenleg is temérdek projekt formálódik a háttérben, így többek között számíthatunk Borderlands, Dungeons & Dragons, Beyond Good & Evil, Silent Hill, Metal Gear Solid és Super Mario filmekre is, de alaposan el leszünk látva a PlayStation-játékok alapján készülő alkotásokkal is. Ezek kapcsán sajnos még rengeteg a kérdőjel, viszont akadnak olyan címek, amik, ha minden a tervek szerint halad, 2021-ben már bemutatkozhatnak: ezek közül gyűjtöttük össze most a legérdekesebbeket, amik között akad azért egy-két kakukktojás is.

Hirdetés

Mortal Kombat (film)

Tervezett megjelenés: 2021. április 16.

Kitörölhetetlenül beleégett a memóriánkba az 1995-ös Mortal Kombat film Paul W.S. Anderson rendezésében, amit többnyire a nosztalgia szépít meg. Azonban hamarosan elhalványíthatja emlékét a Warner Bros. Pictures újdonsága, amivel megpróbálja meglovagolni a NetherRealm Studios videojátékos szériájának népszerűségét.

Az új részt az elsőfilmes Simon McQuoid rendezte Greg Russo és Dave Callaham (a The Expendables filmek, Zombieland 2, Wonder Woman 1984) forgatókönyve alapján, a főbb szerepekre pedig a következő színészeket sikerült megnyerni: Joe Taslim (Sub-Zero), Ludi Lin (Liu Kang), Mehcad Brooks (Jax), Hiroyuki Sanada (Scorpion), Jessica McNamee (Sonya Blade), Tadanobu Asano (Raiden), Josh Lawson (Kano), Chin Han (Shang Tsung), Max Huang (Kung Lao), Sisi Stringer (Mileena) és Daniel Nelson (Kabal). A Warner Bros. más filmjeihez hasonlóan egyszerre debütál mozikban és HBO Maxon.

Uncharted (film)

Tervezett megjelenés: 2021. július 16.

Több mint tíz éve próbálták tető alá hozni, hogy Nathan Drake átruccanjon Hollywoodba, de a járványhelyzettel súlyosbított 2020-ig kellett arra várni, hogy elrajtolhasson a forgatás. Igaz, a stáb addigra már teljesen átalakult: a rajongók által követelt Nathan Fillion helyett Tom Holland kapa meg a főszerepet, mivel a karakter fiatalkori kalandjait ismerhetjük majd meg a vásznon. Holland oldalán többek között Mark Wahlberg fog felbukkanni Sullyként, a rendezői székben pedig az a Ruben Fleischer foglal helyet, aki a Zombieland filmekkel és a Venommal már igyekezett elszórakoztatni minket. Hiány van minőségi kalandfilmekből, talán az Uncharted ilyen lesz.

Resident Evil (film és sorozat)

Tervezett megjelenés: 2021. szeptember 9. (film) / 2021 (sorozat)

Két Resident Evil projekt is formálódik éppen, de nyugalom: a Kaptár-filmek készítőjének egyikhez sincs köze. Az egyik egy a Netflixre készülő animációs sorozat lesz Resident Evil: Infinite Darkness címmel, amely Leon és Claire zombis kalandjaira fókuszál majd, a másik pedig egy mozis reboot, ám erről továbbra sem tudunk semmit azon kívül, hogy Johannes Roberts (47 méter mélyen 1-2, Hívatlanok 2: Éjjeli préda) rendezte és írta, lezárult a forgatás és a következő színészeket biztosan láthatjuk majd benne: Robbie Amell (Chris Redfield), Kaya Scodelario (Claire Redfield), Hannah John-Kamen (Jill Valentine), Avan Jogia (Leon S. Kennedy), Lily Gao (Ada Wong), Tom Hopper (Albert Wesker) és Neal McDonough (William Birkin). Vajon jobb lesz, mint a korábbiak?

Halo (sorozat)

Tervezett megjelenés: 2021

Steven Spielberg produceri felügyeletével, részben Magyarországon forgott az első Halo sorozat a Showtime-ra, a készítők között pedig ott van Jonathan Liebesman (A titánok haragja, Tini nindzsa teknőcök), Otto Bathurst (Birmingham bandája, Az Úr Sötét anyagai), M.J. Bassett (Válaszcsapás, Solomon Kane), Roel Reiné (Az utolsó pogány király, Halálfutam 2) és Jet Wilkinson (Otthonunk) is. A szériából természetesen nem maradhat ki Master Chief, akit Pablo Schreiber (Amerikai istenek, Jacob védelmében) megformálásában láthatunk majd, míg az emberiség legfejlettebb mesterséges intelligenciáját, Cortanát az a Jen Taylor kapta meg, aki a Halo játékokban is megszólaltatta őt. Érdemes megnézni ezzel kapcsolatban az exkluzív interjúnkat is, ami Kiki Wolfkillel, a Halo franchise transzmédia tartalomfelelősével készült.

The Cuphead Show! (sorozat)

Tervezett megjelenés: 2021

A Cuphead az embert próbáló nehézsége és a klasszikus rajzfilmeket idéző stílusa miatt nyerte el rengeteg játékos tetszését, a sikert pedig a Netflix is szeretné meglovagolni egy animációs szériával. A The Cuphead Show! képében egy karakterközpontú komédiára számíthatunk, amely során a főszereplő testvérpár számos kalandot élhet át Inkwell Isles területén. A producerek között köszönhetjük Dave Wassont (Mickey egér, Csillag kontra Gonosz Erők), Cosmo Segursont (László tábor), C. J. Kettlert (A kullancs, A maszk) és a játék alkotóit, Chad és Jared Moldenhauert is.

The Last of Us (sorozat)

Tervezett megjelenés: 2021 (?)

Egyelőre még nem tudni, hogy ki fogja alakítani Ellie-t és Joelt, így meglehetősen optimális becslés, hogy idén már bemutatkozhat az HBO-n a The Last of Us adaptációja, de korai lenne feladni a reményt. A nemrég zöld utat kapott sorozat az első játék eseményeit dolgozza fel, viszont nem egy szimpla másolat lesz, a készítők szerint olyan eseményeket is bemutat majd, amik a Naughty Dog 2013-as kalandjából kimaradtak. A széria megszületéséért a Naughty Dog vezetője, Neil Druckmann és a Csernobil forgatókönyvírója, Craig Mazin felelnek, míg a produceri feladatokat többek között a Trónok harcán is dolgozó Carolyn Strauss látja el.

Five Nights at Freddy's (film)

Tervezett megjelenés: 2021 (?)

A Five Nights at Freddy's alkotója és fejlesztője, Scott Cawthon nem akárkivel állt össze, hogy vászonra álmodják horrorisztikus pixelgyermekét: a kis költségvetésből hatalmasat kaszáló Blumhouse stúdió felel érte, hogy film születhessen a Five Nights at Freddy's koncepciójából. November végén írtuk meg, hogy Cawthon kiválasztotta azt a forgatókönyvet, amit a legjobbnak talált, így 2021 tavaszán megkezdődhet a forgatás, és várhatóan idén megejtik a premiert is. Az egyelőre rejtély, hogy ki fogja rendezni (korábban Chris Columbus került szóba) és miről fog szólni, de a széria atyja szerint a sztori mókás és ijesztő, a karakterek érdekesek, és megvannak a megfelelő motivációk. Legyen így.

Monster Hunter (film)

Tervezett hazai megjelenés: 2021 eleje (?)

A Monster Hunter kakukktojás abból a szempontból, hogy a külföldi premier már lezajlott, viszont hazánkban még várat magára Paul W.S. Anderson új filmjének bemutatója, amit a Capcom népszerű szörnyvadászós videojáték-szériája ihletett meg. Anderson nyilván ezúttal sem hagyta otthon feleségét, Milla Jovovichot, őt tette meg a projekt élére, így rajta keresztül láthatjuk, ahogy egy elit katonai egység Artemis hadnagy vezetésével átkerül egy másik világba, amit gigantikus szörnyek laknak. Ott egy tapasztalt vadász (Tony Jaa) tanítja meg nekik mindazt, ami a túléléshez kell. A kritikusok szerint fájdalmasan rossz lett a végeredmény, ennek tudatában érdemes eldönteni, hogy megéri-e nektek időt szánni rá.

Free Guy (film)

Tervezett megjelenés: 2021. május 21. 

Ez is kilóg egy kicsit, mivel nem egy ismert videojátékot dolgoz fel, hanem tulajdonképpen mindet. Képzeljetek el egy olyan világot, ahol a GTA V és a Fortnite keverékének tűnő videojátékban valóban élnek az NPC-k, sőt az egyikük egy szép napon úgy érzi, hogy többre hivatott, mint hogy random események áldozatává váljon. Ez Ryan Reynolds új filmjének alapötlete, ami piszkosul szórakoztatónak ígérkezik, ráadásul Deadpool megszemélyesítője mellett felbukkan benne Taika Waititi, Jodie Comer (Megszállottak viadala) és Joe Keery (Stranger Things) is.

The Witcher 2. évad (sorozat)

Tervezett megjelenés: 2021

A Netflix The Witcher-sorozata ugyan nem a CD Projekt RED által jegyzett videojátékok alapján készült, mert Andrzej Sapkowski regényei voltak a fő ihletforrások, de a franchise népszerűségét nem kis mértékben köszönheti a játékoknak, szóval helyet szorítottunk neki a listán. A Henry Cavill nevével fémjelzett Vaják 2. évadában a showrunner, Lauren S. Hissrich szerint igyekeznek majd kijavítani azokat az elemeket, amiket a rajongók kifogásoltak az első szezonban, például már nem fognak egyszerre három idősíkon mozogni az események és a nilfgaardiak páncéljait is lecserélik. Megismerhetjük viszont a Fehér Farkas otthonát, Kaer Morhent, valamint társait, Vesemirt, Eskelt és Lambertet is.

Ti miket fogtok megnézni ezek közül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)