Hirdetés

Ezekben tért el a The Last of Us nyolcadik része az eredeti játéktól

|

Ismételten összeszedtük a legfontosabb változtatásokat.

Hirdetés

Két dolog betonbiztos volt az elmúlt hetekben: minden hétvén új spoileres kibeszélővel jelentkezünk az aktuális The Last of Us epizód kapcsán (ez természetesen ma sem marad el), illetve jön egy cikk, ami azzal foglalkozik, hogy milyen jelentősebb különbségeket, változtatásokat lehetett felfedezni az eredeti, 2013-as videojáték és a sorozatos adaptáció között. Megtartottuk jó szokásunkat, és az utolsó előtti résznél sem változtattunk a jól bevált recepten.

Most tehát az HBO Max-os The Last of Us sorozat nyolcadik része és a videojáték jelentősebb, érdekesebb eltérései következnek, ennek fényében pedig remélem mondanunk sem kell, hogy csak és kizárólag az folytassa az olvasást, aki már látta a ma élesedett új epizódot, vagy egyáltalán nem zavarják a spoilerek - amikből most sem lesz hiány.

Hirdetés

Érdemes már az elején megjegyezni, hogy talán most fedezhettük fel a legkevesebb változtatást, a nyolcadik rész nagyon hű maradt az alapanyaghoz. Ahol pedig változtattak, ott nagyrészt könnyedén meg is lehet magyarázni a miérteket. 

Ellie fegyvertára

Az első változtatás, amit kiszúrnak a veteránabb nézők, valószínűleg sokak számára Ellie fegyverei lesznek. Az eredeti játékban ugyanis Ellie-nek íjjal és nyíllal kellett vadásznia a hóban, ezzel szemben azonban a tévésorozatban Joel puskáját vette a vállára, és így indult el a szarvas után. Sőt, ezen a ponton már azt is érdemes megjegyezni, hogy egyáltalán nem használt se Joel, se Ellie íjat és nyilat eddig az egész sorozatban - és ez lehet a magyarázat is a változtatásra. 

Az alkotók konkrétan megmutatták nekünk azt, hogy Joel lőni tanította Ellie-t. Azt tehát tudjuk, hogy a lány a lőfegyverek terén szerzett már valamiféle jártasságot - sőt korábban magát Joelt is pisztollyal mentette meg. Elég fura lett volna ezek után, ha egyszer csak a tél kellős közepén, a semmiből megtanul íjászkodni. Kíváncsian várjuk, ezen a téren hoz-e bármi változást az utolsó rész, de maradjunk annyiban, nem túl valószínű. 

David és Ellie a fertőzöttek ellen

A sorozatban amíg arra várnak, hogy James (róla még bővebben is szó fog esni hamarosan) visszatérjen a penicillinnel, David és Ellie nem csinálnak mást, mint beszélgetnek. A 2013-as videojátékban viszont ennél sokkal-sokkal több dolguk akadt, mivel fertőzöttek támadtak rájuk, akikkel szemben együtt vették fel a harcot. Ez az egész szegmens teljesen hiányzott a sorozatból, úgy ahogy van, kivágták az alkotók. 

Ez a döntés ismételten egy olyan megoldás lett, ami csökkentette az akciójelenetek számát, illetve megint elszalasztottak egy alkalmat arra, hogy fertőzöttet mutassanak a nézőknek. Nem véletlen, hogy ismét erősödtek azok a kritikák, melyek szerint a szériában sokkal kevésbé fenyegetőek a fertőzöttek, mint az eredeti sorozatban, ennek oka pedig egészen egyszerűen az, hogy alig látunk belőlük párat, és az ember könnyedén el is tud feledkezni arról, hogy egyáltalán léteznek - arról meg főleg, hogy félnünk kellene tőlük.

Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy míg egy akció-kalandjátékban teljesen normális a mérhetetlenül sok gyilkolás, ugyanennyi összecsapás és tökéletes fejlövéssel leterített fertőzött gyakorlatilag paródiát csinálna a tévésorozatból. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ellie elfogása

A játékban Ellie-nek sikerül elmenekülnie Davidék elől, és egyből a csapat bázisa felé veszi az irányt. Sikerül is eljutnia ide, de az épületben már elfogják őt, ezután következik a ketreces jelenet. A sorozatban James lelövi a lovat, amivel Ellie menekül, a lány ekkora esik fogságba.

Változott az is, hogy találkozik Joel először David embereivel: a játékban a főszereplő előbb felkel, felszerelkezik, elindul Ellie után, és ekkor fut beléjük. A sorozatban viszont David egyik követője bejut abba a házba, ahol Joel lábadozott, és itt csapnak össze - a férfit végül Joel megfojtja. Innen hasonlóan alakul a sztori a játékban és a sorozatban is, a vallatós jelenet például egy az egyben át lett véve az alapanyagból.

Joel és Ellie egymásra találnak

Kisebb eltérés, de azért egyáltalán nem hanyagolható el az sem, hogyan találkozik újra Joel és Ellie. A sorozatban David megölése után a lány a szabadban lépked sokkos állapotban, ekkor találja meg őt Joel. Ezzel szemben az eredeti játékban konkrétan a gyilkosság helyszínén bukkan rá a férfi Ellie-re.

Troy Baker szerepe

Nyilván teljesen más ligában játszik ez a módosítás, mint a fentiek, de azért legalább egy gondolat erejéig ki kell térnünk arra is, hogy Troy Bakernek teljesen más szerep jutott a sorozatban, mint anno a videojátékban: az eredeti The Last of Usban ugyebár ő kölcsönözte hangját a főszereplőnek, Joelnek, míg az HBO szériájában (érthető okokból) más szerepet kapott. A nyolcadik részben David első emberét és hű társát, Jamest alakította. 

Ne feledjétek, már csak egyetlen egy epizód van hátra, egy hét múlva az évadzáró kapcsán jelentkezünk majd egy hasonló anyaggal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)