Hirdetés

Ezer Xbox Series X gépet próbáltak felvásárolni üzérek, felsültek

|

Rengetegen próbálnak hasznot húzni az új konzolok megjelenése után kialakult készlethiányból, most azonban sikerült meghiúsítani egy hasonló próbálkozást.

Hirdetés

Ha valahol siker van, ott azonnal megjelennek azok is, akik mások hátán felmászva próbálnak meg haszonhoz jutni. Márpedig az új konzolok megjelenése kifejezetten sikeresnek mondható, hiszen a hírek szerint mindkét gyártó megdöntötte eddigi első napos eladási rekordját.

Ahogy arra már korábban készülhettünk, mind a PS5-ből, mind az Xbox Series X|S-ből globális készlethiány van, így egyből megjelentek azok, akik a gyári árnál drágábban próbálják értékesíteni megszerzett gépeiket. Az egyik áruházlánc most sikeresen akadályozott meg egy ehhez köthető, tömeges felvásárlást.

A hírek szerint egy olyan csoport tevékenységét sikerül meghiúsítani, amely a PS5 megjelenéskor is felvásárolt 2500 konzolt, hogy azokat később drágábban passzolhassák tovább.

Hirdetés

Az ilyen csoportok működtetőit nem csak azért kéne összekötegelt LAN-kábelekkel ütlegelni, mert az eleve hiányos készleteket dézsmálják haszon reményében, hanem mert rengeteg esetben ők okozzák a készlethiányt, melynek köszönhetően egekig srófolhatják az árakat.

A fent említett szervezet ráadásul egy előfizetéses szolgáltatást is működtet a nyerészkedők számára, melyben értesíti őket, hogy éppen hol találhatók elérhető készletek; ahol pedig lehetőségük adódik rá, ott botokkal ezres nagyságrendben happolják el a gépeket a rendes vásárlók elől.

A csoport most a Very nevű áruház oldalán talált egy kiskaput, melynek köszönhetően 1000 Xbox Series X-re tettek szert.

A jelek szerint azonban az áruházláncnak feltűnt a dolog, ezért az összes leadott rendelést törölték, és visszautalták a befizetett pénzeket. Ha sikerül kijavítaniuk a hibát, akkor  mostantól egy lakcímre csak egyetlen konzol vásárolható majd, ezzel pedig sikerülhet kivédeni a fentihez hasonló kellemetlen eseteket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)