Hirdetés

Ezért kellett megváltoztatni Sam karakterét a The Last of Us sorozatban

|

Van egy fontos eltérés a játékban látott és a sorozatban megjelenített Sam között, amire az alkotók magyarázatot is adtak.

Hirdetés

Az ötödik résszel a játék egyik legdrámaibb pillanatához érkezett a The Last of Us sorozat: megismertük, majd el is búcsúztunk a szimpatikus testvérpártól, Henrytől és Samtől, akikkel anno Pittsburghben futott össze Joel és Ellie, most azonban Kansas Cityben találkoztak.

Azon túl, hogy jobban megismerhettük Henryt és motivációit, illetve megváltoztatták, pontosan miért akar kijutni a városból, eszközöltek egy nagyon fontos változást is: Sam siket, jelnyelven, szájról olvasva és egy tábla segítségével tud beszélgetést folytatni a többiekkel (még a sötétben is, de ezen lépjünk inkább túl).

Hirdetés

Craig Mazin, a sorozat egyik alkotója elárulta, miért döntött úgy, hogy Samet ilyen nagy mértékben megváltoztatja - és nem az emberek sokszínűségének bemutatása vezérelte.

"A játékban nem látod, hogy Henry és Sam egyedül lenne. De amikor egyedül vannak - és tudtuk, hogy ezt is be akarjuk mutatni - hogyan zajlanak a beszélgetéseik? Nagyon könnyen az »elkeseredett apafigura« és a »kíváncsi, aggódó, riadt gyerekfigura« párosának csapdájába eshetünk. Ezért meg akartam változtatni a kommunikáció módját."

Lényegében tehát azon aggódott, hogy a Henry és Sam közti dinamika, kommunikáció pont olyan lenne, mint Joel és Ellie között, távolítani akarta a két párost egymástól. A Samet alakító Keivonn Woodard egyébként a valóságban is siket, öt olyan jelölt közül választották ki, akik tudnak fekete amerikai jelnyelven kommunikálni (ez eltér az amerikai jelnyelvtől, az ASL-től).

A The Last of Us 5. része már elérhető az HBO Maxon, a hatodik pedig menetrend szerint, jövő hétfőn érkezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)