Hirdetés

Ezt gondolják a Mass Effect sorozatról a trilógia fejlesztői, akik már elhagyták a BioWare-t

|

Több szempont miatt sem biztos, hogy jó az alapanyag egy szériához.

Hirdetés

Újabb videojátékos adaptáció lehet a láthatáron, ugyanis nemrég röppent fel a hír, miszerint az Amazon sorozatot készíthet a Mass Effect alapján.

Sok rajongó számára ez remek hír lehet, viszont ha kicsit jobban beleássuk magunkat a részletekbe, akkor bizony belefuthatunk olyan apróságokba, amelyek világossá teszik, hogy pokolian nehéz lesz az alkotók munkája a későbbiekben.

Hirdetés

Drew Karpyshyn központi szerepet játszott több klasszikus BioWare-játék, illetve az első két Mass Effect megalkotásában is, és nemrég a Twitteren osztotta meg véleményét az Amazon állítólagos sorozata kapcsán. Habár nincs köze hozzá, kifejezetten várja a projektet, és szívesen ad tippeket hozzá, ha esetleg megkeresik.

A Mass Effect-trilógia zenéit szerző Sam Hulick is érdeklődését fejezte ki a sorozat iránt, de nem mindenki volt ennyire pozitív. A BioWare korábbi vezető írója, David Gaider úgy érzi, több probléma is lehet azzal, ha ilyen adaptáció készül a Mass Effectből vagy a Dragon Age-ből. A játékokban például egyedi főhősünk lehetett, miközben egy szériában el kell dönteni, hogy férfi vagy nő legyen a főszereplő. Ezzel máris el lehet idegeníteni a rajongók egy részét.

Gaider emellett egy csomó olyan dolgot hozott fel, amelyek alapvetően a legtöbb videojátékos adaptációnál problémát okozhatnak. Ilyen az, hogy a nézők nem igazán szólhatnak bele abba, milyen személyisége legyen a főszereplőnek, és az sem biztos, hogy minden társ egyenlő bánásmódban részesül. A BioWare ezen játékaiban továbbá kulcsfontosságúak a játékosok döntései, tehát valószínűtlen, hogy egy adaptáció képes lenne visszaadni azt a különleges élményt, amint mindenki a sajátjaként élt meg.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)