Hirdetés

Több mint 30 vállalat fogott össze, hogy senki se rondíthasson bele az online játékokba

|

A résztvevők között olyan videojáték-ipari óriások is vannak, mint a Blizzard, a Riot Games és a Twitch.

Hirdetés

Ha játszottatok már bármilyen online játékkal, akkor jól tudjátok, hogy rengeteg olyan játékos van, aki semmibe veszi a többieket, viselkedésével pedig csak elrontja mások játékélményét. Nemrég megalakult egy olyan csoport, ami ezt a gyakori jelenséget szeretné visszaszorítani, és elég nagy nevek támogatják a kezdeményezést.

Hirdetés

A Fair Play Alliance nevű csoportosulásban több mint 30 játékfejlesztő stúdió, kiadó és egyéb vállalat gyűlt össze, hogy a fair playt és a toxikus viselkedéstől mentes környezetet hirdessék. A csapat célja az, hogy az online játékokban senkit se érjen diszkrimináció, és a játékosok ne sértegessék egymást. Emellett a Fair Play Alliance különféle kutatásokkal szeretné majd felhívni a figyelmet a játékosok viselkedési problémáira, hogy így próbáljanak meg elérni valamiféle változást.

A kezdeményezéshez olyan nagy nevek csatlakoztak, mint például a Blizzard, a Twitch, az Epic Games, a Riot Games, az Xbox, vagy a Rovio. Ezek alapján úgy tűnik, tényleg komoly ügyről van szó, úgyhogy kíváncsian várjuk, milyen hatással lesz a dolog az online közösségekre, mert az sajnos tény, hogy egyre több a toxikus játékos, és valamit már igazán kéne tenni ellenük.

Ti milyen gyakran találkoztok olyanokkal, akik nem tudnak megfelelően viselkedni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)