Hirdetés

Feljelenthetik a szülőket, ha a gyerek erőszakos játékot játszik

|

Tizenhat brit iskola diákjainak szülei kaptak fenyegető levelet a napokban, mely arra figyelmezteti őket, hogy a tanárok feljelentést tesznek, ha a gyerek erőszakos játékot játszik, vagy regisztrálva van közösségi oldalakon.

Hirdetés

A videojátékok dobozain látható korhatár nyilván nem véletlenül került oda; tényleg fontos, hogy a szülők tudják, mivel játszik a gyerek, és felügyeljék, mit csinál.

Ugyanakkor megint eljutottunk oda, hogy hozzá nem értők kezdenek prédikálni a videojátékok vélt hatásairól. Az Independent jelentése szerint az Egyesült Királyságban, Chesire-ben Mary Hennessy Jones vezetőtanár megfogalmazott egy levelet, ami felhívja 16 iskola (15 általános és egy gimnázium) diákjainak szüleit, hogy amennyiben gyermekeiket hagyják nem az ő koruknak megfelelő játékokkal játszani, feljelentést tesznek ellenük. Véleménye szerint a felnőtteknek szóló játékok idejekorán vonzanak magukkal helytelen szexuális viselkedést, ami néha erőszakossá válhat. A levélben leírta, hogy a fiatalok a Call of Dutyban, a Grand Theft Autóban és a Dogs of Warban látott dolgokról, erőszakról és szexuális tartalomról beszélgettek, ami szerinte nem nekik való, valamint úgy véli, a közösségi oldalakon való jelenléttel ki vannak téve a szexuális tartalmú képek veszélyeinek.

Én ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni (miközben mint fent is írtam, fontos, hogy a szülő tudatában legyen, mivel játszik a gyerek, és ne hagyja, hogy tizenegynéhány évesen mások édesanyjával való állítólagos testi kapcsolatával dicsekedjen), hogy különbség van az erőszakos témákról való beszélgetés, valamint a tettek között, és érdemes megnézni a kettő arányát, mielőtt elkezdünk mindent bojkottálni, vagy ami rosszabb, és amiről esetünkben szó van: rács mögé küldeni a szülőket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)