Hirdetés

Félmillió dollár értékű videojáték-gyűjteményt dobott ki egy anyuka

|

Több évtized termése, még kibontatlan játékok és ma már ritkaságszámba menő konzolok landoltak a szemétben.

Hirdetés

A családi fészekből kirepült fiatalok közül sokan tárolják holmijukat átmenetileg szüleik otthonában, míg nem sikerül megteremteniük maguknak azt az egzisztenciát, amiről mindig is álmodtak. A tervek megvalósítása azonban jellemzően nem egyik napról a másikra történik, tehát akár évek is eltelhetnek, mielőtt az embernek eszébe jut ránézni tiniként összegyűjtött képregényeire, akciófiguráira, videojátékaira és így tovább.

Egy New York-i fiatalember, történetesen a J&L Game videojátékbolt alkalmazottja sajnos elmulasztotta arról tájékoztatni az édesanyját, hogy az otthon hagyott kollekciója mennyire fontos számára, és nem utolsósorban milyen sokat is ér.

Hirdetés

Emiatt aztán egy napon arra eszmélt, hogy a kedves mama válogatás nélkül kiszórta az összes feleslegesnek ítélt lomot, méghozzá évekkel korábban. Fájdalmát a Twitteren kürtölte világgá, és azzal viccelődött (?), hogy emiatt emberek fognak meghalni.

Állítása szerint a veszteséglistán ötszáznál is több PS1-es játék szerepel, a felük még bontatlan volt. Félmillió dollárnál is nagyobbra becsüli az őt ért kárt, mert a játékokon túl még az értékes retrókonzolok is repültek a házból. Több Atari társaságában Coleco, Intelli, Famicom, S Famicom, TGfx, PCE, NG AES, MegaDrive és Master System gépek képezték a gyűjtemény részét. Hasonló sors várt a gördeszkáira, a dobkészletére és a képregényeire is.

Mi ebből a tanulság? Beszélgess gyakrabban a szüleiddel, értesd meg velük, hogy azok a "felesleges kacatok" fontosak számodra, netán még értékesek is, és kösd a lelkükre, hogy mielőtt lomtalanítanának, értesítsenek, hogy legyen időd új raktárat keresni a holmid számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)