Hirdetés

Félti a gyerekeket, ezért betiltja a romantikázást a Roblox fejlesztője

|

Tilos lesz a játékban a csók, a randevú és a házasság is.

Hirdetés

A fiatalabb korosztályok körében népszerű játékok között a Roblox szinte csendben elbújik a Minecraft és a Fortnite mellett, ám a több mint 40 millió napi felhasználójával és a tőzsdei jelenlétével cseppet sem elhanyagolható tényező a gaming világában.

Ezért is fontos hír az a változtatás, amit a játékot fejlesztő Roblox Corporation jelentett be a romantikus jellegű gesztusok kitiltásáról.

Hirdetés

Az új szabályok értelmében az online játékban tilos lesz minden olyan tartalom, ami csókolózást, kézen fogva látható karaktereket, vagy "egyéb romantikus gesztusokat" ábrázol. A romantika elleni hadjárat továbbá kiterjed az olyan eseményekre is, mint a randevúk, az esküvők vagy a nászutak.

A kaliforniai stúdió mindezt a gyermekek védelmével indokolja, a Roblox játékosainak túlnyomó többsége ugyanis 12 év alatti. A fejlesztő elsősorban azt szeretné elkerülni, hogy a platform bármilyen formában is lehetőséget adjon a pedofiloknak arra, hogy a gyerekekhez közeledhessenek. Az új regula már be is került a játék közösségi irányelvei közé, ami egyébként már eddig is tartalmazott hasonló tilalmakat, például a szexualitásra, az erőszakra és a zaklatásra vonatkozóan.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)