Hirdetés

Fenntarthatatlanná vált, lekapcsolták az egyik ismert torrentoldalt

|

A RARBG 15 év után fejezi be működését, üzemeltetői alaposan megindokolták, miért döntöttek így.

Hirdetés

Külföldön a The Pirate Bay, itthon az nCore az elsődleges úticélja azoknak, akik szeretnék, mondjuk úgy, játékok, filmek és zenék biztonsági másolatait megszerezni anélkül, hogy lemezeket kellene ripelniük, de számos egyéb forrás is van, ami több millió látogatót szolgál ki. Ilyen volt 2008-ban alapított RARBG is, aminek elmúlásáról a témával foglalkozó TorrentFreak számolt be.

Az illegális tartalmak fogyasztói és kínálói között kapcsot képező oldal főoldalán az üzemeltetők búcsúznak, akik elmondták, az elmúlt két év rendkívül nehéz volt nekik.

Hirdetés

"Szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy úgy döntöttünk, lekapcsoljuk az oldalunkat. Az elmúlt két év nagyon nehéz volt számunkra - csapatunk néhány tagja a Covid miatti komplikációk következtében meghalt, míg mások a mellékhatásaitól szenvednek - és így egyáltalán nem tudnak dolgozni. Mások az európai háborúban harcolnak - MINDKÉT OLDALON. Emellett az európai adatközpontok energiaárainak növekedése is keményen hatott ránk. Az infláció miatt napi kiadásainkat lehetetlen fedezni. Ennek következtében ezt az oldalt nem tudjuk üzemeltetni ilyen költségek mellett, és már nem vagyunk képesek a zsebünkből finanszírozni. Egyenrangú szavazás útján döntöttünk úgy, hogy befejezzük. Sajnáljuk. Viszlát."

- áll a rövid, ám minden lényegi infót tartalmazó közleményben.

Ezzel együtt a RARBG által kiadott tartalmakból sem lesz több, így ha valahol felbukkan, vagy valamely oldal a RARBG-nek adja ki magát, semmiképpen ne kattintsatok, ne töltsetek le semmit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)