Hirdetés

Ők lehetnek az elsők, akiket játékbeli fizetőeszközökkel szerencsejátékozás miatt ítélnek el

|

A NepentheZ néven videózó Craig Douglas és a FUTgalaxyt üzemeltető Dylan Rigby a napokban álltak bíróság elé törvénytelen szerencsejáték népszerűsítésének vádjával.

Hirdetés

A Counter-Strike: Global Offensive kapcsán robbant ki a szerencsejátékozós botrány, de lehet, hogy az első két elítélt mégsem a Valve játékának játékosai közül kerül ki.

Nemcsak a ládák, a FIFA Ultimate Teamben használt FIFA Coinok is népszerű fizetőeszközök a játékon kívül, attól független szolgáltatásokban. Ez a probléma idén került előtérbe, és mostanában születhet először ítélet ennek kapcsán. A brit Szerencsejáték Bizottság elkezdett komolyabban foglalkozni az üggyel, nyomozást indítottak, és a 2015-ben életbe léptetett új törvény okán bíróság elé állítottak két videóst.

A két vádlott Craig Douglas, azaz NepentheZ, valamint a FUTgalaxy üzemeltetője, Dylan Rigby. Mindkettőjüket illegális szerencsejáték népszerűsítésével vádolják, NepentheZ esetében pedig ezt kiskorúak szerencsejátékozásra buzdításának vádja is súlyosbítja. Tavaly még nem nagyon aggódott azon, hogy emiatt bajba kerülhet, flegmán reagált, amikor egy követője figyelmeztette Twitteren.

Az első meghallgatás pénteken volt, de az ügy tárgyalását október 14-éig elhalasztották.

A Szerencsejáték Bizottság elsődleges célja, hogy a szülők figyelmét felhívja a játékbeli fizetőeszközökkel, tárgyakkal való szerencsejátékozás problémájára. Becslések szerint a törvényellenesen működő piacon körülbelül másfél billió forint (4 milliárd angol font) cserél gazdát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)