Hirdetés

Film készül az egyik legnépszerűbb horrorjáték alapján

|

James Wan produceri felügyeletével egy ismert stúdió dolgozik a Dead by Daylight adaptációján.

Hirdetés

A Behaviour Interactive aszimmetrikus multiplayer túlélőhorrorja 2016-ban rajtolt el azzal az egyszerű koncepcióval, hogy az egyik oldalon túlélőket irányítanak a játékosok, akik különböző feladatok teljesítésével megpróbálnak megmenekülni a rájuk vadászó gyilkostól, a másik oldalon pedig az őket hajkurászó rémet terelgetheti egy felhasználó. Az évek során aztán szinte minden ikonikus horrorszériával kapcsolatban került be tartalom, legyen az a Rémálom az Elm utcában, a Gonosz halott, a Sikoly, a Halloween, a Hellraiser, a Fűrész vagy a Resident Evil. 

Csak idő kérdése volt, hogy a Dead by Daylightból multimédia franchise váljon. Ennek első lépését a társasjátékváltozat jelentette, de már a filmes adaptációt is beharangozták. 

Hirdetés

A Blumhouse Jason Blum vezetésével azzal szerzett hírnevet magának, hogy alacsony költségvetésű horrorjaival nagyot tud kaszálni, eközben pedig olyan franchise-ok szekerét tolta meg inkább több, mint kevesebb sikerrel, mint a Halloween, az Insidious, a Parajelenségek vagy legutóbb a M3GAN. Nemrég érkezett a hír, hogy a Blumhouse beszáll a játékiparba, emellett viszont folytatja a horrorbizniszt is, amit több videojáték adaptációjával is megfejel: a Five Nights at Freddy's filmváltozata mellett náluk készül ugyanis mozifilm a Dead by Daylight alapján, egy másik ismert horrorfilmes, Jam Wan közreműködésével. 

A Variety beszámolója alapján jelenleg a megfelelő írót és rendezőt keresik a félelmetesnek tervezett projekthez, amellyel kapcsolatban Wan azt mondta, hogy a Behaviour csapata egy igazi szerelmes levelet írt meg a horrorok világához a Dead by Daylight játékkal, amely hihetetlenül hangulatos és hemzseg a gonoszoktól, tökéletes alapanyag egy ijesztő filmes adaptációhoz.

Wan egyúttal hozzátette, hogy a produkciós cégénél, az Atomic Monsternél rajonganak a játékért, a Blumhouse pedig olyat keresett a projekthez, aki ugyanúgy értékeli és szereti ezt a világot, mint ők. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)