Hirdetés

Filmes franchise-ok, amikből jó videojáték készülhetne

|

Mit szólnátok egy Mission: Impossible akció-kalandjátékhoz? Eljött már Az éhezők viadala játékadaptációjának ideje?

Hirdetés

Számos projekt formálódik jelenleg is egy-egy hollywoodi brand alapján, elég az Avatar: Frontiers of Pandorára, a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatására, a Hogwarts Legacy-re (Harry Potter), a Marvel's Midnight Sunsra vagy éppen a Marvel's Spider-Man 2-re gondolni, hogy csak a nagyobbakat említsük.

Persze ez nem új trend, korábban is temérdek filmes franchise bővült valamilyen videojátékos mellékszállal, viszont akadnak olyan szériák, amikre még vagy nem vette ki hálóját a játékipar, vagy megtette, de abban nem volt sok köszönet (esetleg olyan régre nyúlik vissza a próbálkozás, hogy jól esne egy modern változat). Ezekből szemezgettünk az alábbi összeállításban, tekintsétek egy vágyakkal teli kívánságlistának, és bővítsétek szabadon kommentben.

Hirdetés

Az éhezők viadala (battle royale)

Az éhezők viadala franchise - és még előtte Takami Kósun Battle Royale regénye - nagyon sokat tett a zsáner népszerűségéért, így a PUBG, a Call of Duty: Warzone és társai fejet hajthatnak előtte. Meglepő hát, hogy jelenleg nem egy The Hunger Games: The Game című battle royale terpeszkedik a toplisták élén, és bár egyre telítettebbé válik a battle royale játékok piaca, Suzanne Collins műve és annak filmváltozata van annyira népszerű, hogy erős adaptáció készülhetne belőle. Katniss Everdeen skinekkel és emote-okkal meg a világ minden pénzét be lehetne lapátolni, szóval mire várunk?

Mission: Impossible (akció-kaland)

Tom Cruise kikerülhetetlen és fáradhatatlan eleme a Mission: Impossible-filmeknek, nélküle valószínűleg búcsút is inthetünk a szériának (szerencsére kettő rész még biztosan készül). A színész a nyáron lesz 60 éves, érthető módon nem csinálhatja a végtelenségig a hajmeresztő mutatványokat és a nonstop akciózást, viszont pixelformában megőrizhetnék az utókornak. Imádnánk egy olyan vérbeli akció-kalandjátékot, amelyben a klasszikus dallamok felcsendülése mellett Ethan Huntot irányíthatnánk bevetésein a világ számos pontján.

Rémálom az Elm utcában (aszimmetrikus horror)

Nagyot mennek mostanság az aszimmetrikus horrorok, noha valódi és kitartó sikert egyedül a Dead by Daylight tudott elérni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek próbálkozások: az Evolve, a Friday the 13th: The Game és a Predator: Hunting Grounds után most éppen az Evil Dead: The Game próbál fennmaradni, de lenne egy ötletünk, amivel talán kasszát lehetne robbantani: a Rémálom az Elm utcában adaptációja. Noha a legutóbbi film 2010-ben jelent meg, a széria akkora népszerűségnek örvend a mai napig is - élen Freddy Kruegerrel -, hogy lazán el tudna vinni a hátán egy játékváltozatot.

Halálos iramban (akció-versenyjáték)

Vin Diesel száguldó családja elvileg két film múlva elbúcsúzik, de ne legyenek illúzióink, a Universal Pictures nem fogja ilyen gyorsan eldobni az aranybánya kulcsát. De mi lenne, ha újabb filmek mellett videojátékokban is folytatódna a franchise és segítene elfelejteni a fájdalmas Fast & Furious Crossroads-t? Ha már az Electronic Arts nem tér vissza a Need for Speed: Underground 2-höz, megtehetné azt egy másik stúdió, hogy egy erre hajazó Halálos iramban játékot készít, amelyben akár egy általunk testreszabott ismeretlen karakterrel, akár jól ismert arcokkal, de aszfaltot repeszthetünk, tuningolhatunk, kapcsolatokat építhetünk. Akár még maga Diesel is visszatérhetne virtuálisan, hiszen az élőszereplős filmekkel ellentétben a szinkronizálásból nem tud kiöregedni, és a videojátékok világa sem idegen számára a The Chronicles of Riddick óta.

A védelmező (taktikai akciójáték)

Eredetileg Keanu Reeves Rémkirályát szemeltük ki, de a John Wick Hex meglehetősen jól sikerült, így egy másik akcióhősre esett a választásunk: a Denzel Washington által megformált Robert McCallra, aki megfontoltan és stílusosan intézi el a rosszarcokat. Washington már két mozifilmben is bizonyíthatta, hogy mennyire jól áll neki az egykori kommandós karaktere, a legújabb hírek alapján pedig a Columbia Pictures harmadszorra is bizalmat fog neki szavazni. Miért ne kísérhetné az új részt egy történetorientált akciójáték is, amiben az lenne a legélvezetesebb, hogy precízen megtervezhetnénk a következő mozdulatokat?

Chucky (túlélő horror)

Akad itt még egy horrorisztikus karakter Freddy Kruegeren kívül, aki azonban a mai napig aktív: Chucky. A Gyerekjáték (Child's Play) névre keresztelt franchise-t Don Mancini alkotta meg az életre kelt babával a főszerepben, azóta pedig számos folytatás és egy tévésorozat is készült hozzá, Mancini egyik álma pedig, hogy összehozzon egy crossovert a Rémálom az Elm utcábannal. Addig is, amíg ez összejön, elüthetnénk az időt egy hátborzongató hangulatú horrorral, amelyben a vérszomjas Chucky elől menekülhetnénk - vagy játszhatna mondjuk egy platformer is, amiben pont hogy mi kaszabolhatnánk a babát irányítva.

Éjszaka a múzeumban (tycoon-bázismenedzser)

Miután a Disney-hez kerültek az Éjszaka a múzeumban széria jogai is, biztosan számíthatunk valami újdonságra a vállalattól, elvégre a sötét leszálltával életre kelő tárlatban rengeteg a potenciál. Gondoljunk csak bele a történelmi korok és személyek sokaságába, vegyük hozzá, hogy milyen zseniális színészeket lehetne verbuválni szinkronhangként a kiválasztottakhoz, majd gyúrjuk bele mindezt egy olyan koncepcióba, ahol mi magunk lehetünk a saját múzeumunk kurátora. Bele lehetne vinni bázisépítést, stratégiát, menedzselést, lehetne nappal fejlesztés, éjszaka pedig harc, és így tovább. Mintha az Evil Geniust és a Dungeon Keepert kereszteznénk a Disney Infinity-vel.

Men in Black (akció-kaland)

Will Smith és Tommy Lee Jones párosa kitörölhetetlen az emlékezetünkből J és K ügynökként, nélkülük hiába is próbálkozott a Sony Pictures, a Chris Hemsworth-Tessa Thompson duóval nem tudták folyatni a Men in Black sikerét. Meg lehetne próbálkozni esetleg ezzel egy más formátumban, mondjuk videojátékként: a stratégia-menedzser műfaj itt is adná magát, de akció-kalandjáték kevesebb készül, ezáltal lehetne faragni a Men in Blackből egy űrlényes Unchartedet - lehet, hogy már dolgoznak is rajta. A világunkba szinte láthatatlanul beépülő idegenek és az őket felügyelő, illetve vadászó ügynökök elképzelése piszkosul izgalmas virtuális kalandot szülne.

Ocean's Eleven (stratégia/heist)

Steven Soderbergh a stílusos és fiktív rablások mestere, akinek fordulatainál már csak a karakterei menőbbek. Danny Oceant és bandáját már többször is láthattuk bevetés közben a mozikban, de zseniális húzás lenne, ha ezeket az akciókat mi magunk tervezhetnénk meg és hajthatnánk végre válogatott csapattársakkal. Nem elképzelhetetlen ez FPS-ként sem, mint amilyen a Payday, de talán még jobban működne felülnézetben, ahogyan azt a Crookz - The Big Heist mutatta be. Utóbbi akár el is mehetne egy nem hivatalos Ocean's Eleven játéknak, de lehetne ezt jobban is csinálni. 

Bármi Quentin Tarantinótól

Tarantino mester nem utazik franchise-okban, de minden alkotásán látszik a kézjegye. Szinte minden rendezése azonnal kultikussá válik, ahogy megjelenik, dialógusaiból évtizedek óta idézünk, karakterei ott vannak a toplisták élén. Talán sok rajongónál kiverné a biztosítékot, de egészen elképesztő élmény lenne, ha csak úgy a móka kedvéért, sztori nélkül egymásnak ereszthetnénk a rendező legendás karaktereit, mint ahogyan azt a Warner Bros. tervezi a MultiVersusszal. Mr. White, Jules Winnfield, Vincent Vega, Jackie Brown, Beatrix Kiddo, Aldo Raine, Django, Calvin Candie, Rick Dalton és a többiek egy parádés, lövöldözős-kaszabolós brawlerben mutathatnák meg, mit tudnak - de még jobb volna, ha egyes filmeket egyenként dolgoznának fel, kiváló, lineáris vagy nyílt világú akciójáték lehetne például a Kill Billből, vagy nekifuthatnának újra a Kutyaszorítóbannak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)